Stagiair Governance en Overheid

Bedrijf
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Sectoren

Ben jij een masterstudent, geïnteresseerd in de overheid en op zoek naar een inhoudelijk interessante stage? Heb je affiniteit met besturingsvraagstukken binnen de overheid? Wil jij ervaren wat het adviesvak inhoudt en aan de slag met vraagstukken binnen alle lagen van de overheid? Dan is deze stage per 1 februari 2021 iets voor jou!

Wat ga je doen als stagiair Governance en Overheid

Als stagiair governance en overheid start je per 1 februari 2021 en maak je in korte tijd een vliegende start met het adviesvak. Onder begeleiding van ervaren adviseurs binnen de adviesgroep openbaar bestuur werk je direct mee aan diverse opdrachten en bouw je jouw kennis en vaardigheden flink uit. Projecten waar je aan kunt denken zijn:

  • Onderzoek naar beleid in breder perspectief, zoals evaluaties van nieuw beleid of reorganisaties.
  • Inrichtings- en governancevraagstukken, zoals advies over het veranderen en besturen van de organisatie als gevolg van maatschappelijke veranderingen.
  • Cultuur- en integriteitsonderzoek.
  • Onderzoeken met een algemeen karakter zoals adviesvaardigheden van Raden van Toezicht of het verder ontwikkelen van onze propositie excellente organisaties.
Met wie werk je samen?

Je bent je onderdeel van de adviesgroep Openbaar Bestuur binnen Berenschot. Zo’n 70 professionals met ieder hun eigen specialisatie, waaronder financieel deskundigen, crisis- en veiligheidsexperts, fiscalisten, bestuurskundigen, juristen met politieke achtergrond, adviseurs met een kunst- & cultuurachtergrond en communicatiespecialisten. Een jonge, eigenzinnige club die in wisselende samenstellingen aan projecten werkt.

Wat neem je mee?

Berenschot is een verzameling van persoonlijkheden. We kijken dan ook vooral of je daar een goede toevoeging aan bent. Wat zeker helpt is een flinke dosis energie en enthousiasme, gecombineerd met nieuwsgierigheid en de ambitie om je te ontwikkelen in het adviesvak. Je werkt graag zelfstandig, maar evenzo graag samen. Verder heb je een scherp analytisch vermogen, kun je helder rapporteren en beschik je over organisatiesensitiviteit. En je hebt:

  • (bijna) een masterstudie op het gebied van bestuurskunde, politicologie, organisatiewetenschappen of vergelijkbaar afgerond.
  • een bovengemiddelde interesse in de publieke sector, zoals het onderwijs en de zorg.

Verder sta je  gedurende de gehele stageperiode ingeschreven  bij een universitaire onderwijsinstelling. De stage duurt vijf/zes maanden en start bij voorkeur op korte termijn. Afstuderen in deeltijd bij ons is een optie, de mogelijkheden van een scriptie bespreken we graag samen verder met je.

Wat krijg je van ons?

Een gave uitdaging bij een toffe club! Binnen Berenschot leer je bovendien gegarandeerd nog andere stagiairs kennen. Borrels en bedrijfsuitjes zijn dan ook altijd gezellig. En bouwen aan je netwerk gaat zo vanzelf.

Daarnaast krijg je:

  • Een prima stagevergoeding.
  • Een OV-kaart, als je zelf geen OV-kaart hebt.
  • Een laptop.
Ja! Ik wil stagelopen bij Berenschot

Verras ons met je cv en motivatiebrief, vóór 25 januari 2021. Mail je sollicitatie naar:  Fauzia Zaitouni . Heb je nog vragen? Fauzia Zaitouni (06-15180194), (HR-adviseurs) beantwoordt ze graag.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Solliciteren

Meer stages