Scriptiestage Finance Change, Control & Reporting | CFO Consulting | Amsterdam

Bedrijf
EY
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
3 - 6 maanden
Type
Afstudeerstage
Vergoeding
Marktconform

EY is een wereldwijde speler actief op het gebied van (Tech) Consultancy, Assurance, Tax en Transactions. Met onze expertise, talenten en technologie dragen we bij aan een betere werkomgeving. Dat begint met een cultuur waarin je training, kansen en creatieve vrijheid krijgt om jezelf en EY continu te verbeteren. 

De omgeving van organisaties is sterk aan verandering onderhevig door globalisering en technologische ontwikkelingen. EY Consulting begeleidt organisaties hierin. Binnen Consulting werken gespecialiseerde adviseurs in verschillende disciplines;  van strategieontwikkeling tot strategie executie binnen alle bedrijfskundige kolommen en in verschillende sectoren. Onze consultants adviseren o.a. op C-level bij Fortune 500 bedrijven op het gebied van IT, Supply Chain, Operational Effectiveness, Finance, Actuarial Services, Technology, Risk en Transactions.

EY is de enige professionele service organisatie met een separate business unit (“CFO Consulting”) welke toe is gespitst op de CFO agenda, bij zowel financiële als niet financiële klanten. Ons CFO Consulting team bestaat uit professionals met verschillende competenties om de CFO van het beste advies te voorzien. Een van onze specifieke competenties is gericht op Finance, Change, Control & Reporting. Als je een passie hebt voor Finance, Change, Control of Reporting én als jij je herkent in de omschrijving hieronder, solliciteer dan op deze functie binnen ons dynamische CFO Consulting team! 

Wat je bij ons kunt verwachten – een verrijkende ervaring waarvan je een leven lang profiteert

In deze dagen bevinden CFO’s zich in een hele complexe en snel veranderende omgeving. Als scriptiestagiair zal jij je richten op Finance, Change, Control of Reporting. Je zal bijdragen aan belangrijke kernpunten van de CFO agenda door: 

 • Jouw verantwoordelijkheid te nemen om onafhankelijk onderzoek uit te voeren.
 • Samen met jouw team een relevant scriptie onderwerp te formuleren, gerelateerd aan Digital Audit Readiness, Initial Public Offerings, Financial Statement Closing Process, Internal Control of Financial Accounting of Management Reporting. 
 • Samen te werken met je mentor/buddy die je ondersteunt bij het formuleren van de probleemstelling bij de start van je scriptie, maar zeker ook (academische) begeleiding geeft gedurende je stage. Daarnaast helpt hij/zij je wanneer je praktische vragen hebt en zorgt diegene ervoor dat je een aantal dagen kunt meelopen in de praktijk. 
 • Je kunt naast het schrijven ook relevante werkervaring opdoen, zoals het (virtueel) werken in teams, (indien mogelijk) op kantoor. Daarnaast dien jij je werk ook zelfstandig uit te kunnen voeren.

Wat je meebrengt – vaardigheden waarmee je de toekomst vorm geeft

 • Je bevindt je in de laatste fase van je Master Account & Control, Economics, International Business of een gerelateerde relevante studie. 
 • Je bent leergierig, wilt nieuwe skills ontwikkelen, en bent geïnteresseerd in wat er speelt binnen de CFO agenda. 
 • Je hebt een internationale mind-set en bent bereid om te reizen.
 • Je hebt sterke interpersoonlijke skills en bent vaardig in Nederlands en Engels: zowel schriftelijk als mondeling. Je hebt sterke communicatieve vaardigheden en vindt het niet erg om adviezen te presenteren. 


Wat wij je bieden – een inspirerende werkomgeving

Wij bieden een inspirerende en stimulerende werkomgeving om je scriptie te schrijven, waar je leert van onze expertises in een informele cultuur. Wat je verder van ons kunt verwachten:

 • We bieden je een uitdagende en leerzame stage in een snel veranderende, innovatieve omgeving. 
 • Deze scriptiestage biedt de perfecte manier om mogelijkheden te ontdekken voor snelle professionele en persoonlijke ontwikkeling: een optimale start van je carrière die uit uitdagende taken en projecten bestaat, het snel krijgen van verantwoordelijkheden, het leren van ervaren collega’s, het opbouwen van een netwerk waar jij je leven lang van kunt profiteren en het regulier deelnemen aan relevante workshops. 
 • Bij EY heeft elk individu zijn of haar unieke bijdrage met zijn of haar mening en visie. Dus ook jij! Onze cultuur is open, waarbij er veel aandacht is voor diversiteit.

Klik hier voor meer informatie over wat werken bij EY aantrekkelijk maakt

Word onderdeel van ons highest performing team!

Heb je vragen, neem dan contact op met Josephine Marres via josephine.marres@nl.ey.com. 

Onderdeel van de sollicitatieprocedure zijn een online assessment en een Pre Employment Screening (PES). Een PES houdt in: controle op je identiteitsbewijs en diploma's, Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en een verklaring van EY met betrekking tot betrouwbaarheid bij indiensttreding.


Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: EY

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Marktconform

Solliciteren

Meer stages