Stagiair strategische communicatie | adviesgroep openbaar bestuur

Bedrijf
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

Ben jij masterstudent met interesse in strategische communicatie? Wil jij bijdragen aan het vernieuwen, digitaliseren en uitvoeren van de Berenschot benchmark communicatie? Meehelpen strategische communicatievraagstukken op te lossen binnen het openbaar bestuur, het onderwijs of de zorg? En kennismaken met inhoudelijke, creatieve en procesmatige facetten van het vak? Kom dan stagelopen bij Berenschot!

Wat je gaat doen als stagiair strategische communicatie bij Berenschot

Heel veel leren. Op een leuke manier. Namelijk door samen te werken met ervaren adviseurs, aan diverse vraagstukken van opdrachtgevers binnen het openbaar bestuur, het onderwijs en de zorg. En door actief mee te werken aan onze jaarlijkse benchmark communicatie . Een mooi project, waarbij je van a tot z betrokken bent. Van onderzoeksopzet, langs werving, interviews en analyse, tot rapportage. En dit jaar nog eens extra interessant omdat deze benchmark vol in digitale transitie gaat. Dé manier om ook nog eens kennis te maken met toekomstgericht product- en marketingdenken.

Daarnaast ga je voor diverse adviesopdrachten aan de slag met het:

 • schrijven van offertes, adviezen en presentaties.
 • uitvoeren van stakeholderanalyses en documentstudies.
 • organiseren van interne bijeenkomsten, events en werksessies voor klanten.
 • ondersteunen bij interviews en meewerken in adviestrajecten.

Last but not least waarderen we jouw frisse blik op ons eigen functioneren ook. Zie jij dat we iets missen in onze eigen strategische communicatie? Maak er je eigen opdracht van. Zo heeft een eerdere stagiair ons concurrentie Umfeld van ‘ongeveer’ naar ‘haarscherp in beeld’ gebracht.

Uiteraard krijg je bij dit alles goede begeleiding van een ervaren adviseur met oog voor jouw persoonlijke én vakinhoudelijke ontwikkeling. ‘Wat wil jij meenemen?’ is dan ook de eerste vraag die we jou stellen.

“Als stagiair bij Berenschot werk je aan je eigen opdrachten, kijk je mee met ervaren adviseurs en word je goed begeleid. Daardoor heb ik me zowel persoonlijk als professioneel ontwikkeld en een kijkje kunnen nemen in het werk van een adviseur. Ik kijk terug op een leerzame, uitdagende maar vooral leuke periode!” - Bram van Ommen, masterstudent Publiek Management

Met wie werk je samen?

Met het Communicatieteam, dat deel uitmaakt van de adviesgroep Openbaar Bestuur. De adviesgroep bestaat uit circa 60 professionals die zich in wisselende samenstellingen vastbijten in vraagstukken op het gebied van bestuurlijke inrichting, crisisbeheersing en strategische communicatie.

Met Berenschotters om je heen kun je rekenen op slimme en een tikkeltje eigenwijze koppen als gezelschap. Met wie het hard werken is én hard lachen op zijn tijd. Binnen Berenschot leer je bovendien gegarandeerd nog andere stagiairs kennen. Borrels en bedrijfsuitjes zijn dan ook altijd gezellig. En bouwen aan je netwerk gaat zo vanzelf.

Wat neem je mee?

Ambitie, leergierigheid en motivatie. En daarnaast een duidelijke mening over strategische communicatie in de publieke sector. Je wilt nu alleen graag kijken of je die mening bij moet stellen aan de hand van de praktijk of niet. Verder ben je:

 • student van een relevantie academische opleiding, zoals Communicatie.
 • de hele stageperiode van 1 februari tot en met 30 juni 2021 ingeschreven bij een universitaire onderwijsinstelling.
 • een vlotte schrijver met een goed gevoel voor taal.
Wat krijg je van ons?

Berenschot levert ruim 80 jaar onafhankelijk advies aan de overheid en het bedrijfsleven. We hebben dus de nodige ervaring en met 350 hoogopgeleide medewerkers hebben we ontzettend veel kennis in huis. Kennis die we graag delen, met onze opdrachtgevers én met jou. We durven je dan ook te garanderen dat je tijdens een stage bij ons ontzettend veel leert.

Daarnaast krijg je:

 • een stagevergoeding en leenlaptop.
 • een informele werkcultuur met leuke en slimme collega’s.
 • toegang tot ons Stageplusprogramma vol extra trainingen adviesvaardigheden en een adviesopdracht onder begeleiding bij een opdrachtgever.
 • Tot slot is afstuderen ook een optie. De mogelijkheden bespreken we graag aan de hand van jouw concrete onderzoeksvoorstel. Stuur in dat geval je voorstel mee met je brief en cv.
Is dit de stage voor jou?

Verras ons met jouw cv en motivatie vóór 31 december 2020. Mail je sollicitatie naar: Fauzia Zaitouni (HR-adviseur). Heb je nog vragen? Mark is senior consultant bij Berenschot en beantwoordt ze graag. Hij is bereikbaar op 06 – 53 28 85 62.

Je hebt gesolliciteerd. En nu?

Onze HR Adviseur Fauzia Zaitouni laat je zo snel mogelijk weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismaking. Zo ja, dan is je gesprek met Mark Weijers en Hendrieneke Bolhaar. Gaat dat goed, dan gaan we zo snel mogelijk over tot een mooi aanbod!

Werving- en selectiebureau’s leg de telefoon maar weer neer. Wij werven liever zelf.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages