Stagiair(e) digitale transformatie openbaar bestuur

Bedrijf
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

Berenschot is op zoek naar een masterstudent (strategisch HRM, bestuurskunde) die stage wil lopen op het snijvlak van de adviesgroep Toekomst van Werk en Organisaties (TWO) en de adviesgroep Openbaar Bestuur (OB). Heb jij affiniteit met HR- en organisatievraagstukken binnen het openbaar bestuur en interesse in het adviesvak? Beschik je bovendien over een visie op de effecten van digitalisering op het openbaar bestuur en de dienstverlening daarbinnen? Dan is deze stage iets voor jou!

Waar kom je terecht?

De adviesgroep TWO bestaat uit een groep gedreven adviseurs die zelfstandig en in teams hun opdrachtgevers adviseren. Onze opdrachtgevers bevinden zich in meerdere sectoren, maar bestaan tijdens de stage voornamelijk uit publieke organisaties, zoals ministeries, provincies, gemeenten en waterschappen.

Wat ga je doen?

Je gaat samen met onze experts uit het publieke en HR-domein op zoek naar de competenties en vaardigheden die het openbaar bestuur nodig heeft voor een succesvolle digitale transformatie. Ook onderzoek je hoe organisaties hun medewerkers hierin kunnen ontwikkelen. Bovendien werk je samen met enthousiaste collega‚Äôs uit de adviesgroep OB die in Nederland op bestuurlijk niveau de overheid helpen in uitdagende thematiek. Denk aan de coördinatie van COVID-19-testfaciliteiten, het nationaal stikstofdossier en de aardbevingsproblematiek in Groningen.

Wat breng je mee?

Wij vragen van jou een grote mate van enthousiasme en gedrevenheid, een scherp analytisch vermogen, gecombineerd met teamspirit en zelfredzaamheid. Tot slot ben je in staat je mondeling en schriftelijk helder uit te drukken en heb je de drive om te leren en jezelf continu te verbeteren.

Als stagiair bij TWO kun je rekenen op professionele begeleiding met oog voor je persoonlijke én vakinhoudelijke ontwikkeling.

Praktisch

Om stage te kunnen lopen bij Berenschot, moet je gedurende de gehele stageperiode ingeschreven staan bij een universitaire onderwijsinstelling. De stage duurt drie maanden en is fulltime (of in overleg minimaal 4 dagen per week), de startdatum bepalen we in overleg. Je ontvangt een stagevergoeding en werkt bij ons op kantoor in Utrecht.

Stageplusprogramma

Wil jij nóg meer uit je stage halen? Dan is er de mogelijkheid om deel te nemen aan het  Stageplusprogramma . Dit programma biedt, als extra bovenop de reguliere stage, trainingen adviesvaardigheden verzorgd door ervaren adviseurs en de (gezamenlijke) verantwoordelijkheid voor een eigen adviesopdracht voor een echte klant. Reflectie, leren en persoonlijke ontwikkeling staan centraal in het plusprogramma. Wil jij graag deelnemen aan het stageplusprogramma? Geef dit dan aan in je brief, voorzien van een korte motivatie.

Interesse?

Spreekt deze stage je aan? Stuur ons dan je cv en brief via het  online sollicitatieformulier . Eerst meer informatie? Neem dan contact op met  Francel Vos .

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages