Afstudeerstage organisatieontwerp in team Organisational Transformation Consulting

Bedrijf
PwC
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Afstudeerstage
Vergoeding
Vakgebieden

Line of Service

Advisory

Industry/Sector

Not Applicable

Specialism

Operations

Management Level

Intern/Trainee

Job Description & Summary

Ben jij bezig met een organisatie-gerichte Master? Wil jij je scriptie schrijven op onderwerpen waarmee een wereldwijd opererend adviesbedrijf haar klanten adviseert? Dan hebben wij een stageplek voor jou!
 

Met deze stage kom je terecht bij het team ‘Organisational Transformation’ dat binnen Operations commerciële en industriële klanten adviseert. Je zal je scriptie schrijven op onderwerpen die ons team bezighoudt, en ondertussen een kijkje kunnen nemen in onze klanten en ons advieswerk.

Hoe ziet je werk eruit?

Het Organisational Transformation team lost een diversiteit van problemen op bij klanten die in ontwikkeling zijn. We helpen ze in de transformatie door een optimaal organisatieontwerp met ze te maken, waarin processen soepel verlopen en verantwoordelijkheden duidelijk zijn. We maken organisaties reactiever op hun omgeving en meer gericht op hun klant maar ook op hun eigen medewerkers. Een voorbeeld van een onderwerp dat ons veel bezig houdt is: hoe zien winnende organisaties in 2025 of 2030 eruit? De wereld verandert snel, en organisaties passen zich aan. Zo integreren ze verschillende customer journeys in end-to-end business processen en zorgen ze ervoor dat teams beter met elkaar verbonden zijn. De flexibeler en meer fluïde organisaties die hieruit voorkomen, zoeken nieuwe vormen van governance: agile ‘squads’ vormen zich rond een purpose en werken samen aan ‘user stories’, en ‘cirkels’ in ‘holocracies’ vormen zich rond taken. De formele structuur van een organisatie beweegt daarin meer naar de achtergrond en krijgt een faciliterende rol.
 

Daar zitten voor jou heel veel mogelijke onderzoeksvragen in verborgen: wat voor type organisatiemodellen zien we en wat zijn hun eigenschappen (bijv. op gebied van structuur, governance, processen, innovatie, mensen)? Hoe verschillen deze van elkaar? Wat voor voorbeeldorganisaties zien we in de markt die nieuwe organisatiemodellen ontwikkelen? Wat is de impact van zo’n andere manier van werken op de motivatie van medewerkers? Maar: onze interesse is breed! Je kunt ons ook wakker maken voor onderwerpen zoals procesontwerp, kostenreductie in organisaties, datagedreven organisatieontwerp, centralisatie versus decentralisatie in organisaties, noem maar op! Dus mocht je zelf een onderwerp in gedachten hebben die goed past in ons werk in organisatie transformatie, draag deze dan vooral aan.
 

We bieden jou de kans om een kijkje te nemen in onze keuken, maar met name om je afstudeerscriptie te schrijven. Je zal zelf een onderzoeksvoorstel schrijven, waarin we willen weten wat je onderwerp is, wat de academische relevantie is, welke business waarde dit brengt aan PwC en/of haar klanten, en wat je aanpak is. Tijdens de stage wordt je gekoppeld aan een supervisor / buddy uit ons team, die je wegwijs maakt en begeleidt. Je bent zelf aan het roer voor jouw scriptie en zelf verantwoordelijk voor het verzamelen van (kwalitatieve of kwantitatieve) data, maar vanzelfsprekend zullen we je helpen met onze expertise en inzichten. Daarnaast werk je deels mee op klantprojecten om de consulting business goed te leren kennen. Een succesvolle stage is dikwijls een goede eerste stap op weg naar verdere carrièremogelijkheden binnen PwC!

Wie ben je?

 • We zoeken een stagiair die proactief aan de slag kan, diens eigen opdracht goed kan vormgeven, en die problemen die de klant wakker houden wil oplossen;

 • We zoeken iemand die nieuwsgierig van aard is, kritisch en geïnteresseerd in ontwikkelingen in hoe organisaties zich vormen, structureren en samenwerken;

 • Je bent communicatief sterk en kunt je bevindingen goed op papier zetten en presenteren;

 • Je vindt het leuk om met een team problemen praktisch en creatief op te lossen;

 • Je volgt een Master aan de universiteit in de richting van bijvoorbeeld Bedrijfskunde of met anderszins affiniteit met organisatie- en/of procesontwerp;

 • Je hebt uitstekende studieresultaten en/of relevante extra-curriculaire activiteiten op je CV staan;

 • Je bent fulltime beschikbaar voor 5-6 maanden, omdat we je de kans bieden het schrijven van je scriptie te combineren met het opdoen van ervaring binnen ons team.

Wat bieden we?

Bij PwC werk je in een inspirerende professionele omgeving waar er veel aandacht is voor jouw ontwikkeling, met een goede balans tussen werk en privéleven. We bieden onder andere:

 • Een persoonlijke coach, die jou begeleidt en jou de ruimte geeft om je doelen te verwezenlijken;

 • Een kijkje in de keuken bij verschillende bedrijven;

 • Gevarieerd  werk in een prettige en collegiale sfeer waarbij er een goede combinatie zal zijn tussen inhoudelijke - en procesmatige uitdagingen;

 • Een super leuk team!
   

Je zal onderdeel worden van het ‘Organisational Transformation’ team in PwC Advisory. We zijn een divers en ambitieus team. Het team focust zich o.a. op organisatie- en procesontwerp in grote transformaties in de commerciële en industriële sector. Een van onze senior teamgenoten zal je helpen in het formuleren van je onderzoeksvraag, het bepalen van de aanpak, zal je gidsen tijdens de uitvoer, en zal je werk reviewen. Andere teamgenoten zullen met je samenwerken om jouw bevindingen te vertalen naar praktische toepasbaarheid. We zijn enthousiast om je te begroeten en met je samen te werken!

Solliciteer nu!

Heb je interesse, herken je je in onze purpose en waarden en sluit je aan bij het profiel? Wij ontvangen graag de volgende documenten:

 • CV;

 • Motivatiebrief (met daarin ook al een korte toelichting wat voor onderwerp jou interesseert en waarom);

 • Cijferlijsten van je middelbare school, Bachelor en Master (voor zover afgerond).
   

Binnen twee weken hoor je van ons we samen met jou doorgaan met de sollicitatieprocedure en zo ja hoe we dit gaan doen. Heb je in de tussentijd nog vragen? Schakel dan met Gabriella Brusse, onze recruiter via gabriella.brusse@pwc.com.

Education (if blank, degree and/or field of study not specified)

Degrees/Field of Study required:

Degrees/Field of Study preferred:

Certifications (if blank, certifications not specified)

Desired Languages (If blank, desired languages not specified)

Travel Requirements

Available for Work Visa Sponsorship?

Government Clearance Required?

Job Posting End Date

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: PwC

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding:

Solliciteren

Meer stages