Stagiair(e) inrichting publieke organisaties

Bedrijf
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

Berenschot zoekt voor de periode van 15 september 2020 tot 1 maart 2021 een stagiair(e) op het gebied van inrichting van organisaties. Heb jij affiniteit met de publieke sector en interesse in vraagstukken rond de transformatie van organisaties? En neem je graag een kijkje in de keuken van een gerenommeerd adviesbureau? Dan is deze stage wellicht iets voor jou!

Publieke organisaties hebben in toenemende mate te maken met uitdagingen op het gebied van technologische vernieuwing, disruptie, fluctuatie op de arbeidsmarkt, en de wens (of noodzaak) tot slimmer samenwerken. Dit vereist dat zij constant in beweging blijven, om te anticiperen op nieuwe kansen, bedreigingen het hoofd te bieden en tegelijkertijd publieke waarde te genereren. Daarom helpen wij publieke organisaties bij het realiseren van een wendbare organisatie, zodat zij duurzaam succesvol kunnen zijn in deze turbulente realiteit.

Waar kom je terecht?

Je gaat aan de slag bij de adviesgroep Toekomst van Organisaties (circa vijftig adviseurs) en werkt ook veel samen met collega’s van de adviesgroep Openbaar Bestuur. Jouw thuisbasis is het team Inrichting van Organisaties (IvO), dat bestaat uit negen collega’s.

Wat ga je doen?

Als stagiair(e) IvO-publiek maak je kennis met het adviesvak en werk je tegelijkertijd aan een inhoudelijke stageonderzoeksopdracht:

  • Ondersteunen bij adviesopdrachten
    Onder begeleiding van ervaren adviseurs werk je mee aan concrete adviesopdrachten, waarin je de vaardigheden van het adviesvak gaat ontwikkelen. De adviesopdrachten gaan over de vraag hoe organisaties beter ingericht kunnen worden, bijvoorbeeld door een organisatie gap-analyse op basis van onze methodologie voor een passend advies. Daarnaast help je bij het organiseren van markt- en interne acties, bijvoorbeeld door het ondersteunen bij de organisatie van (online) events.
  • Uitvoeren stage onderzoeksopdracht
    De stageopdracht zal een onderzoek betreffen, onder onze bestaande klantenkring. De primaire onderzoeksvraag betreft: i n hoeverre heeft het integreren van agile principes en practices bijgedragen aan het doorstaan van de gevolgen van het coronavirus?

Tijdens je stage word je intensief begeleid door twee ervaren adviseurs van Berenschot die je ondersteunen in de ontwikkeling van professionele vaardigheden, het uitvoeren van de stage onderzoeksopdracht en het toepassen c.q. operationaliseren van (theoretische) concepten.

Naast de reguliere stage, biedt Berenschot jou de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor een stageplus programma. In dit programma krijg je samen met andere stagiairs trainingen voor de ontwikkeling van jouw adviesvaardigheden en is er gelegenheid om een échte opdracht voor een bestaande opdrachtgever te doen.

Jouw profiel

Je bent bezig met een master in de (aanverwante) richting van (technische) bedrijfskunde, bestuurskunde, organisatiewetenschappen, management van de publieke sector of aanverwante studie, en klaar om je kennis in de praktijk te beproeven. Je excelleert aantoonbaar op academisch en/of maatschappelijk gebied. Daarnaast ben je bovengemiddeld gemotiveerd en heb je interesse in het adviesvak.

Verder beschik je over een sterk conceptueel en analytisch vermogen, zit je boordevol energie en commitment en ben je enthousiast, stevig en nieuwsgierig. Je bent assertief en in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken. Daarnaast heb je interesse in samenwerking binnen en tussen publieke organisaties en de bijbehorende organisatievraagstukken. Tot slot kun je je mondeling en schriftelijk helder uitdrukken en heb je de drive om te leren en jezelf continu te verbeteren.

Om stage te kunnen lopen bij Berenschot, moet je gedurende de gehele stageperiode ingeschreven staan bij een universitaire onderwijsinstelling. Berenschot biedt een marktconforme stagevergoeding, een laptop en indien nodig een OV-kaart. De stage is fulltime (of in overleg minimaal vier dagen per week). Overleg over de totale duur van de stage en de start- en einddatum is mogelijk.

Ja, ik ga voor deze stage!

Ben je enthousiast geworden en pas jij in het profiel voor deze uitdagende stage? Vul dan uiterlijk 20 augustus a.s. dit online formulier in. Nog vragen over deze stage? Dan kun je terecht bij Anissa Oukhiar (consultant) via a.oukhiar@berenschot.nl of 030 - 291 68 34.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages