Stagiair(e) fysieke leefomgeving

Bedrijf
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

Start: februari 2021

Berenschot is op zoek naar een stagiair(e) fysieke leefomgeving. Ben jij een ambitieuze masterstudent en lijkt het je leuk om mee te werken aan projecten zoals de implementatie van de Omgevingswet, versnelling van de energietransitie, sturing in het OV en spoor, uitwerking van het Deltaprogramma en leefbaarheidsopgaven in de stedelijke omgeving? En ben je nieuwsgierig naar het vak als adviseur bij een gerenommeerd organisatieadviesbureau? Dan is deze stage iets voor jou!

Waar kom je terecht?

Als stagiair ga je aan de slag bij de adviesgroep Energie & Leefomgeving. Deze groep houdt zich onder andere bezig met uiteenlopende opdrachten in het fysieke domein. Deze opdrachten voeren we onder meer uit voor de ministeries van EZK en IenW, provincies, gemeenten, netwerkbedrijven en uitvoeringsorganisaties (zoals Rijkswaterstaat, ProRail, Enexis en omgevingsdiensten), waterschappen en publiek-private samenwerkingsorganisaties. Daarbij richt onze dienstverlening zich met name op:

  • strategieontwikkeling en -implementatie
  • analyseren en oplossen van structurele (samenwerkings)problemen
  • (mede)ontwikkelen van publiek beleid
  • samenbrengen van stakeholders in allianties en consortia
  • proces-, programma- en projectmanagement.

Qua projecten kun je denken aan:

  • organiseren van sessies voor gemeenten hoe zij het instrumentarium van de Omgevingswet kunnen inzetten voor het realiseren van de regionale energiestrategie (RES)
  • schrijven van een voortgangsrapportage Deltaprogramma Zoetwater en het organiseren van Kennisdagen Zoetwater
  • evaluatie van het Programma Aanpak Stikstof (PAS).
Wat ga je doen?

Als stagiair leer je het adviesvak van binnenuit kennen. Je werkt mee in lopende opdrachten, helpt bij het schrijven van offertes en het organiseren van markt- en interne acties. Je wordt intensief begeleid door een adviseur van Berenschot die je ondersteunt in de ontwikkeling van professionele vaardigheden en het toepassen en operationaliseren van concepten en theorieën. Vanzelfsprekend kijken wij altijd naar de opties om je zoveel mogelijk eigen verantwoordelijkheid te laten nemen. Dus daar waar opdrachten dat toelaten, lever je ook daadwerkelijk een bijdrage aan onze producten en resultaten.


Jouw profiel

Je hebt inhoudelijke interesse in en kennis van beleids- en samenwerkingsvraagstukken rond gebiedsontwikkeling, energietransitie, mobiliteit, water en economie. Je wordt enthousiast van maatschappelijke vraagstukken in het fysieke domein en bent bovengemiddeld gemotiveerd om het adviesvak te leren. Verder ben je ambitieus, enthousiast, scherp, ondernemend, communicatief vaardig en maatschappelijk betrokken. Je beschikt over veel inlevingsvermogen en neemt je verantwoordelijkheid. Tot slot kun je helder en gestructureerd rapporteren.

De stage duurt vijf maanden (vanaf februari 2021) en is fulltime, met uitzondering van enkele verplichte uren voor je studie. Om stage te kunnen lopen bij Berenschot, moet je gedurende de gehele stageperiode ingeschreven staan bij een universitaire onderwijsinstelling. Berenschot biedt een marktconforme stagevergoeding, een laptop en indien nodig een OV-kaart. Afstuderen bij ons is een optie, de mogelijkheden van een scriptie bespreken we graag samen verder met je.

Interesse?

Laat het ons weten! Je kunt solliciteren via de website of direct mailen naar onze HR-adviseur Juliëtte Reinders ( j.reinders@berenschot .nl). Reageer vóór 15 december 2020. Voor meer informatie kun je haar ook bellen (06-15624904). Wil je weten hoe het team is? Neem dan contact op met Vera Mulder (06-29396220) of Josse van Sleeuwen (06 – 15624761). Zij zijn consultants en kunnen je meer vertellen!

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages