Stagiair(e) samenwerking en publieke innovatie

Bedrijf
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

Berenschot is vanaf juni op zoek naar een stagiair(e) voor de adviesgroep Samenwerking en Publieke Innovatie (SPI). De werkzaamheden zijn circa 50/50 verdeeld over het meewerken aan adviesopdrachten en het doen van wetenschappelijk onderzoek. Excelleer jij aantoonbaar op academisch of maatschappelijk gebied? En ga je ingewikkelde vragen niet uit de weg? Dan is deze stage misschien iets voor jou!

De afdeling

De adviesgroep SPI bestaat uit een groep jonge en gedreven adviseurs die zelfstandig en in teams hun opdrachtgevers adviseren. Dit zijn voornamelijk publieke organisaties, zoals ministeries, provincies, gemeenten en waterschappen. In ons team wordt hard gewerkt én veel gelachen!

Wat ga je doen?

Als stagiair bij SPI krijg je de kans het adviesvak van binnenuit te leren kennen. Je werkt mee aan adviesopdrachten, waarin je kennismaakt met de vaardigheden die daarbij nodig zijn. Deze adviesopdrachten richten zich op alle overheidslagen en gaan vrijwel altijd over de vraag hoe overheden tot (betere) samenwerking kunnen komen om het resultaat voor hun inwoners te verbeteren. Opdrachten variëren van het uitvoeren van evaluaties tot het opzetten van leertrajecten en leergangen. Ook help je bij de organisatie van interne activiteiten. Leergangen en interne activiteiten kunnen vorm krijgen via de Gideonsbende, een groep eigenzinnige en talentvolle jonge adviseurs.

Daarnaast werk je mee aan wetenschappelijk onderzoek naar bestuurlijke regionale ecosystemen. Hoe werken overheden op regionaal niveau samen, met elkaar en met economische en maatschappelijke partners? En waarom lukt het sommige regio’s beter dan andere om resultaten te boeken als het gaat om de welvaart en het welzijn van hun inwoners? We voeren dit (meerjarig) onderzoek uit samen met de Rijksuniversiteit Groningen. Als stagiair denk je mee over het onderzoeksontwerp, verzamel je databronnen en voer je kwantitatieve en kwalitatieve analyses uit. Het is mogelijk om de verzamelde data te gebruiken voor je eigen (afstudeer)onderzoek.

Jouw profiel

Je bent bezig met een master (technische) bestuurskunde, management van de publieke sector, politicologie, economie of sociologie, en klaar om je kennis in de praktijk toe te passen. Je excelleert aantoonbaar op academisch en/of maatschappelijk gebied. Daarnaast heb je interesse in het adviesvak en wetenschappelijk onderzoek, en ervaring met het uitvoeren van kwalitatief én kwantitatief onderzoek.

Verder beschik je over een sterk conceptueel en analytisch vermogen en ben je enthousiast, stevig en nieuwsgierig. Je bent in staat om samen en zelfstandig te werken en gaat ingewikkelde vragen niet uit de weg. Tot slot kun je je mondeling en schriftelijk helder uitdrukken en heb je de drive om te leren en jezelf continu te verbeteren.

Praktisch

Tijdens de stage word je intensief begeleid door een adviseur van Berenschot die je ondersteunt in de ontwikkeling van professionele vaardigheden en het toepassen en operationaliseren van concepten en theorieën. Vanzelfsprekend kijken wij altijd naar de opties om je zo veel mogelijk eigen verantwoordelijkheid te laten nemen. Je levert dus ook daadwerkelijk een bijdrage aan onze producten en resultaten.

Om stage te kunnen lopen bij Berenschot, moet je gedurende de gehele stageperiode ingeschreven staan bij een universitaire onderwijsinstelling. Berenschot biedt een marktconforme stagevergoeding, een laptop en indien nodig een OV-kaart. De stage is fulltime (of in overleg minimaal vier dagen per week) voor minimaal drie tot maximaal zes maanden (met een voorkeur voor vijf tot zes maanden). Eventueel kunnen we de periode in overleg verlengen.

Iets voor jou?

Pas jij in het profiel en ben je geïnteresseerd in deze uitdagende stage? Stuur dan jouw brief, cv en cijferlijst op via dit online sollicitatieformulier . Voor vragen over deze stage kun je terecht bij Sofie Dreef (senior consultant) via s.dreef@berenschot.nl of 06-1499 8199).

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages