Stagiair(e) digitale transformatie in het openbaar bestuur

Bedrijf
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

Berenschot zoekt voor de periode van 1 september tot circa 1 maart een stagiair(e) voor de adviesgroep Samenwerking en Publieke Innovatie (SPI). Heb jij veel affiniteit met het openbaar bestuur en interesse in digitale ontwikkelingen? En neem je graag een kijkje in de keuken van een gerenommeerd adviesbureau? Dan is deze stage wellicht iets voor jou!

Blockchain, data-analytics, Internet of Things (IoT), allemaal ontwikkelingen die momenteel een belangrijke rol spelen bij innovatie in het openbaar bestuur. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor het openbaar bestuur? En hoe kunnen publieke organisaties het beste hierop inspelen? Om daadwerkelijk tot resultaat te leiden, dienen genoemde innovaties te worden gekoppeld aan een goed begrip van vraagstukken en randvoorwaarden in het openbaar bestuur. Adviseurs van Berenschot moeten dus niet alleen de techniek, maar ook de werking van het openbaar bestuur begrijpen.

Waar kom je terecht?

Je gaat aan de slag bij de adviesgroep SPI, die bestaat uit circa 25 adviseurs die zelfstandig en in teams opdrachtgevers adviseren. Dit zijn voornamelijk publieke organisaties zoals ministeries, provincies, gemeenten en waterschappen. In onze adviesopdrachten werken we bovendien veel samen met de overige disciplines van Berenschot.

Wat houdt de stage in?

Als stagiair(e) bij SPI krijg je de kans kennis te maken met het adviesvak. Je werkt mee aan concrete adviesopdrachten, waarin je de vaardigheden van het adviesvak worden bijgebracht. Daarnaast help je bij het organiseren van markt- en interne acties. De adviesopdrachten gaan vrijwel altijd over de vraag hoe overheden tot (betere) digitale of  datagedreven innovaties kunnen komen om het resultaat voor hun burgers te verbeteren.

Tijdens de stage word je intensief begeleid door een adviseur van Berenschot die je ondersteunt in de ontwikkeling van professionele vaardigheden en het toepassen en operationaliseren van concepten en theorieën. Vanzelfsprekend kijken wij altijd naar de mogelijkheden om je zo veel mogelijk eigen verantwoordelijkheid te laten nemen. Dus daar waar opdrachten dat toelaten, ga je ook een daadwerkelijke bijdrage leveren aan onze producten en resultaten.

Jouw profiel

Je bent bezig met een master zoals (technische) bestuurskunde, business & IT, (technische) bedrijfskunde, management van de publieke sector, politicologie of informatiemanagement in de publieke sector, en klaar om je kennis in de praktijk te beproeven. Je excelleert aantoonbaar op academisch en/of maatschappelijk gebied. Daarnaast ben je bovengemiddeld gemotiveerd en heb je interesse in het adviesvak.

Verder beschik je over een sterk conceptueel en analytisch vermogen, (veel!) energie en commitment en ben je enthousiast, stevig en nieuwsgierig. Je bent assertief en in staat om samen en zelfstandig te werken en gaat conceptuele vragen niet uit de weg. Daarnaast heb je interesse in samenwerking binnen en tussen gemeenten, en in de mogelijkheden van data bij sturingsvraagstukken. Tot slot kun je je mondeling en schriftelijk helder uitdrukken en heb je de drive om te leren en jezelf continu te verbeteren.

Om stage te kunnen lopen bij Berenschot moet je gedurende de gehele stageperiode ingeschreven staan bij een universitaire onderwijsinstelling. Berenschot biedt een marktconforme stagevergoeding, een laptop en indien nodig een OV-kaart. De stage is fulltime (of in overleg minimaal vier dagen per week). Overleg over de totale duur van de stage en de start- en einddatum is mogelijk.

Interesse?

Pas jij in het profiel en ben je geïnteresseerd in deze uitdagende stage? Vul dan uiterlijk 21 augustus dit online sollicitatieformulier in. Voor vragen over deze stage kun je terecht bij Rosa-May Postma (senior consultant) via r.m.postma@berenschot.nl of 030-2 916 802 (secretariaat).

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages