Werkstudent Privacy by Design

Bedrijf
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

Heb jij affiniteit met Privacy en een goede kijk op hoe nieuwe producten en diensten tot stand komen? Dan is een functie als werkstudent Privacy by Design binnen het Deloitte privacyteam perfect voor jou!

Jouw functie als werkstudent Privacy by Design binnen het Deloitte Privacyteam

Het privacyteam van Deloitte in Nederland bestaat uit enkele tientallen professionals met uiteenlopende achtergronden; juristen, technici, bedrijfskundigen en anderen werken samen om onze klanten van advies te voorzien over allerhande privacyvraagstukken. Ons team opereert binnen het grotere verband van Deloitte North West Europe, waarin circa 10 landen samenwerken.

Binnen het privacyteam specialiseren wij ons in verschillende onderwerpen, waar Privacy by Design (PbD) er een van is. Binnen deze dienst adviseren we organisaties hoe ze vanaf het begin van de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten rekening kunnen houden met privacybelangen. Daarbij gaat het niet alleen om applicaties of IT-systemen, maar ook om privacy in bijvoorbeeld marketingprocessen en om privacy in nieuwe technologie zoals Internet of Things (IoT), Artificial Intelligence (AI), medische implantaten, robots, zelfrijdende auto’s, enzovoort.

Om goed te kunnen adviseren over de privacyvereisten waar rekening mee gehouden moet worden in het ontwerpproces, is het belangrijk om twee ‘talen’ te spreken. Aan de ene kant de taal van de ontwikkelaars en ontwerpers: hoe komen zij van idee tot gerealiseerd ontwerp en welk proces gebruiken ze daarvoor? Aan de andere kant de taal waarin de regelgeving en beleid wordt vastgelegd: wat wordt beoogd met de juridische en ethische eisen ten aanzien van persoonsgegevens?

Dat is de kern van Deloittes PbD dienstverlening. Wij helpen organisaties hun ontwikkel- en ontwerpprocessen zo in te richten dat ze privacyvereisten effectief kunnen meenemen. En, indien gewenst, helpen wij ze ook bij het uitvoeren van die processen. Daarbij houden we oog voor het perspectief van verschillende belanghebbenden, zoals: klanten, toezichthouders, leveranciers, maar ook de maatschappij als geheel. Tot onze klanten mogen we de grootste multinationals van de wereld rekenen.

Als werkstudent werk je actief mee met een jong en groeiend team en ben je in staat praktische oplossingen te verzinnen voor gecompliceerde, maatschappelijk relevante uitdagingen. Dit doen we door verschillende soorten kennis en expertise te combineren. Slim kunnen redeneren en het vermogen om je te verplaatsen in anderen zijn hier van enorm belang. We zoeken iemand om ons te ondersteunen bij het verder ontwikkelen van onze Privacy by Design dienstverlening welke door onze specialisten in de hele wereld bij klanten kan worden toegepast.

Jouw Profiel als werkstudent

Word jij uitgedaagd door de bovenstaande functieomschrijving, dan maken wij graag kennis met jou! Daarnaast voldoe je aan de volgende voorwaarden:

  • Je bent bezig met een relevante academische Masteropleiding, bij voorkeur uit een bèta (of gamma) discipline zoals (technische) bedrijfskunde, informatiekunde of een andere technische opleiding.
  • Je hebt aantoonbare interesse in privacy en hebt een sterk ontwikkeld redeneervermogen.
  • Je werkt gestructureerd en kan goed binnen een team je eigen verantwoordelijkheden oppakken.
  • Je kunt laten zien dat je goed kunt werken met de standaard kantoorapplicaties, zoals Word, PowerPoint en Excel of aanverwant.
  • Je bent goed in Nederlands en Engels (zowel schrijven als spreken).
  • Eigenschappen als actief, zelfstandig, kritisch en resultaatgericht zijn je op het lijf geschreven. Je kunt projecten onder tijdsdruk afronden en hebt de ambitie om jezelf verder te ontwikkelen.
  • Je bent voor een periode van  6 - 12 maanden voor ongeveer 3 dagen per week  op locatie beschikbaar (kantoor The Edge, Amsterdam).
Word jij uitgedaagd door deze functie?

Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een kennismaking. Klik op onderstaande button en vul je gegevens in.

Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand die perfect in het geschetste profiel past? Stuur deze vacature dan door.

Voor vragen over deze vacature kun je bellen met Emma Kok op telefoonnummer +31882881593.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Deloitte

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages