Communicatiestage

Bedrijf
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
3 - 6 maanden
Type
Werkstage
Vergoeding
€650
Vakgebieden

1 september 2024 - 31 januari 2025

Hoe kunnen we de opinie van verschillende stakeholders beïnvloeden als het gaat om de duurzaamheidsinspanningen van een multinational? Hoe versterken we de reputatie van één van de grootste werkgevers van Nederland? Welke influencers schakelen we in bij een lancering van een nieuw product? Als jouw hart sneller gaat kloppen van deze vragen, dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zijn wij?

Bij Hill & Knowlton staan we voor strategie en communicatie. Als internationaal bedrijf, met meer dan 85 kantoren wereldwijd, worden wij door opdrachtgevers ingeschakeld als het er echt om gaat. Wij helpen bedrijven en organisaties in de meest uiteenlopende situaties onder vaak uitdagende omstandigheden, en dat maakt ons werk heel uitdagend en afwisselend!

Onze expertise in strategische communicatie maakt dat wij klanten adviseren bij transities en transformaties, met het creëren van stakeholderacceptatie als doel. Nooit om de status quo te beschermen, niet om in een hype op te gaan, maar om ze met een gegronde strategie toekomstbestendig te maken. 

Het is voor ons van groot belang dat ons team bestaat uit collega’s met diverse achtergronden die met verschillende perspectieven naar vraagstukken kijken. We hebben een heel open cultuur en een fijne werkomgeving, wat bijdraagt aan de kwaliteit van ons werk. Naast hard werken is er bij ons natuurlijk ook ruimte voor gezelligheid en plezier. Zo lunchen we elke dag gezamenlijk en worden er geregeld teamuitjes en borrels georganiseerd.

En ons kantoor? Dat zit in de WPP Campus ‘Amsteldok, op loopafstand van Station Amsterdam Amstel. Het pand is van alle gemakken voorzien, van een koffiebar met de lekkerste koffie tot een co-working space en een prachtig dakterras met uitzicht over Amsterdam waar we in de zomer graag zitten.

Wat ga je doen?

Stagelopen bij Hill & Knowlton in Amsterdam betekent dat je meteen veel verantwoordelijkheden krijgt. Als stagiair maak je echt onderdeel uit van ons team en word je zoveel mogelijk betrokken bij verschillende activiteiten.

Je werkt nauw samen met je collega's aan opdrachten voor merken zoals McDonald's en P&G (o.a. Gillette, Always en Olay). Daarnaast krijg je de kans om deel te nemen aan pitches voor nieuwe klanten en mee te draaien binnen kantoorteams op het gebied van duurzaamheid of marketing. Afhankelijk van de klanten in jouw portfolio ondersteun je bijvoorbeeld bij andere inhoudelijke taken als het verzamelen van relevante informatie, het maken van media-, concurrentie- of stakeholderanalyses, het meedenken over de invulling van nieuwe social media- of influencer-campagnes en het creëren van content voor verschillende kanalen. Er wordt hard gewerkt in de diverse klantteams, maar de werksfeer is open, informeel en eigen initiatief wordt zeer gewaardeerd!

Wie ben jij?

Heb jij je altijd al afgevraagd hoe het is om stage te lopen bij een internationaal communicatiebureau? Ben je goed op de hoogte van het laatste nieuws? Weet je je weg te vinden in de onlinewereld? Ben je communicatief vaardig, leergierig en stel je altijd de juiste vragen? Dan past deze stage perfect bij jou.

Je staat open voor nieuwe ideeën en opvattingen, bent breed geïnteresseerd en zoekt graag dingen tot op de bodem uit. Bij ons zijn studenten van alle studieachtergronden welkom die geïnteresseerd zijn in communicatie, marketing en media.

Wat bieden wij?

Tijdens je stage ontvang je een maandelijkse stagevergoeding van €650 (gebaseerd op een volledige werkweek) en word je begeleid door twee collega’s. Elke maand heb je een coachingsgesprek over je eigen ambities en wensen. Halverwege je stage is er een tussentijdsfeedbackgesprek waarin genoeg ruimte is om aan te geven wat je nog meer uit je stage wil halen. Daarnaast kun je altijd terecht bij andere Young Professionals, consultants en senior-adviseurs met vragen.

Enthousiast?

Stuur dan jouw cv en motivatiebrief naar mischa.visser@hillandknowlton,com of solliciteer via: https://boards.greenhouse.io/hillandknowlton/jobs/4377093007. Hopelijk tot snel!

Mischa Visser, Senior Research Consultant
T: 020 - 404 47 07
mischa.visser@hillandknowlton.com

Wij streven ernaar binnen een week te reageren

Stage informatie

Bedrijf: Hill & Knowlton

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: WO

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Werkstage

Vergoeding: €650

Solliciteren
Op zoek naar een baan?
Wij helpen je graag!