Stagiair(e) duurzame mobiliteit

Bedrijf
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

Berenschot is op zoek naar een stagiair(e) duurzame mobiliteit die per 1 oktober 2020 kan starten. Ben jij een ambitieuze masterstudent en hebben duurzame mobiliteit, smart mobility, OV en spoor jouw interesse? Wil je complexe maatschappelijke vraagstukken rond deze thema’s in teamverband oplossen en ben je nieuwsgierig naar het vak als adviseur bij een gerenommeerd organisatieadviesbureau? Dan is deze stage iets voor jou!

Waar kom je terecht?

Als stagiair ga je aan de slag met uiteenlopende opdrachten in de fysieke leemomgeving. Deze opdrachten voeren we onder meer uit voor het ministerie van IenW, provincies, gemeenten, netwerkbedrijven en uitvoeringsorganisaties (zoals Rijkswaterstaat en ProRail), waterschappen en publiek-private samenwerkingsorganisaties. Onze dienstverlening richt zich met name op:

  • strategieontwikkeling en -implementatie
  • analyseren en oplossen van structurele (samenwerkings)problemen
  • (mede)ontwikkelen van publiek beleid
  • samenbrengen van stakeholders in allianties en consortia
  • proces-, programma- en projectmanagement.

Qua projecten kun je denken aan:

  • organiseren van de besluitvorming over het doortrekken van de Noord-Zuidlijn in Amsterdam
  • begeleiden van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) in het verminderen van de CO 2 -uitstoot van het verkeer
  • ontwikkelen van een actieagenda om vliegtuigen op de korte afstand te vervangen door treinen.
Wat ga je doen?

Als stagiair leer je het adviesvak van binnenuit kennen. Je werkt mee in lopende opdrachten, helpt bij het schrijven van offertes en het organiseren van markt- en interne acties. Je wordt intensief begeleid door een adviseur van Berenschot die je ondersteunt in de ontwikkeling van professionele vaardigheden en het toepassen en operationaliseren van concepten en theorieën. Vanzelfsprekend kijken wij altijd naar de opties om je zoveel mogelijk eigen verantwoordelijkheid te laten nemen. Dus daar waar opdrachten dat toelaten, lever je ook daadwerkelijk een bijdrage aan onze producten en resultaten.

Tevens kun je participeren in het Stageplusprogramma van Berenschot. Dit programma biedt, als extra bovenop de reguliere stage, trainingen adviesvaardigheden verzorgd door ervaren adviseurs en de (gezamenlijke) verantwoordelijkheid voor een eigen adviesopdracht, voor een echte klant. Reflectie, leren en persoonlijke ontwikkeling staan centraal in het plusprogramma. Kijk op Stageplusprogramma voor meer informatie. Als je wilt deelnemen aan het plusprogramma, geef dit dan aan in je motivatiebrief samen met een korte motivatie.

Jouw profiel

Je hebt inhoudelijke interesse in beleids- en samenwerkingsvraagstukken rondom mobiliteit en het krachtenveld in het openbaar bestuur en de mobiliteitssector. Ook ben je bovengemiddeld gemotiveerd om het adviesvak te leren. Verder ben je ambitieus, enthousiast, scherp, ondernemend, communicatief vaardig en maatschappelijk betrokken. Je beschikt over veel inlevingsvermogen en neemt je verantwoordelijkheid. Tot slot kun je helder en gestructureerd rapporteren.

De stage duurt vijf maanden (oktober 2020 t/m februari 2021) en is fulltime, met uitzondering van enkele verplichte uren voor je studie. Om stage te kunnen lopen bij Berenschot, moet je gedurende de gehele stageperiode ingeschreven staan bij een universitaire onderwijsinstelling. Berenschot biedt een marktconforme stagevergoeding, een laptop en indien nodig een OV-kaart. Afstuderen bij ons is een optie, de mogelijkheden van een scriptie bespreken we graag samen verder met je.

Interesse?

Spreekt deze stage je aan? Upload dan uiterlijk  13 september 2020 jouw motivatiebrief, cv en cijferlijst via het online sollicitatieformulier t.a.v. Bram Brouwer, managing director. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Vera Mulder (consultant) via 06 – 29 39 62 20. Zij vertelt je graag meer over de stage.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages