Scriptie-/Meeloopstage WHOA - Restructuring – Transaction Services

Bedrijf
EY
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
3 - 6 maanden
Type
Meeloopstage
Vergoeding
Marktconform
Deze stage is niet meer vacant

EY is een wereldwijde speler actief op het gebied van Transactions, (Tech) Consultancy, Assurance en Tax. Met onze expertise, systemen en financiële diensten dragen wij bij aan een betere werkomgeving. Dat begint met een cultuur waarin je training, kansen en creatieve vrijheid krijgt om jezelf en EY continu te verbeteren.

EY Transaction Advisory Services (TAS) speelt een cruciale rol bij het ondersteunen van haar klanten bij het kopen, verkopen en fuseren van ondernemingen. Strategievorming, herstructureringen, operationele verbeteringen en IPO’s horen daar ook bij. Je werkt nauw samen in teamverband zodat je klanten in staat zijn om goed onderbouwde beslissingen te nemen op het gebied van (des)investeren en financieren. Hierdoor kunnen zij hun kapitaal en transacties managen in een snel veranderende wereld. Als transactions-specialist werk je binnen diverse functionele gebieden, sectoren en regio’s.

Wat je bij ons kunt verwachten – een verrijkende ervaring waarvan je een leven lang profiteert
Het EY Restructuring team is een hecht team en adviseert zowel (middel-)grote ondernemingen als haar stakeholders (bijvoorbeeld aandeelhouders, banken of leveranciers) bij bijzondere situaties zoals liquiditeits- en rentabiliteitsproblemen, herstructurering, strategische herpositionering en complexe financieringsvraagstukken. Onze vraagstukken bevinden zich op het snijvlak van finance, strategie en processen.

Met de komst van de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) is er ruimte voor een scriptie- of meeloopstage voor een masterstudent met een economische en juridische achtergrond met interesse in de WHOA.

 • Scriptiestage: Je krijgt de mogelijkheid om jouw scriptie bij EY te schrijven. De WHOA en vraagstukken rondom de praktische toepasbaarheid voor financiële herstructureringen zullen centraal staan in je scriptie. Naast je scriptie zal je het EY Restructuring team ondersteunen in het maken van presentaties over de WHOA.
 • Meeloopstage: Ook bij een meeloopstage zal de WHOA het centrale thema zijn. Je zal het EY Restructuring team ondersteunen in het maken en geven van presentaties (zowel intern als extern), het ontwikkelen van marketingmateriaal en het ontwikkelen van financiële modellen.
 • Je bent een volwaardig teamlid en krijgt de kans om de herstructureringspraktijk van dichtbij mee te maken. Als stagiair(e) wordt je direct vanaf de eerste dag meegenomen in het werkveld van Restructuring en zal je verschillende projectteams in de dagelijkse werkzaamheden ondersteunen. Je bent een volwaardig teamlid en krijgt de kans om verschillende herstructureringen van dichtbij mee te maken.
 • Wij garanderen een afwisselende stage in een dynamische transactie gedreven praktijk met veel jonge ambitieuze collega's. Een "typische dag" voor een stagiair(e) binnen het EY Restructuring bestaat niet. Wat wij wel kunnen zeggen, is dat je ervaring dynamisch, boeiend en leuk is.
 • Wij helpen je het maximale uit jezelf te halen door je een mentor toe te wijzen, die je regelmatig van feedback voorziet en je begeleidt. Je mentor is je belangrijkste aanspreekpunt tijdens je scriptie.

Wat je meebrengt – vaardigheden waarmee je de toekomst vorm geeft

 • Je bevindt je in de laatste fase, of bent zojuist afgestudeerd, van je WO studie en je hebt (idealiter) een achtergrond in een financieel-economische richting (Finance, Financial Management, Economie, Econometrie) en een juridische richting (Ondernemingsrecht, Financieel recht of Privaatrecht).
 • Je hebt interesse in de WHOA en met name in de financiële vraagstukken rondom waarderingen, insolventie en de klassenindeling.
 • Naast je studie heb je jezelf op verschillende manieren ontwikkeld, bijvoorbeeld tijdens een relevante stage, een bestuursjaar of andere nevenactiviteiten.
 • Je hebt sterke en aantoonbare affiniteit met Corporate Finance, herstructureringen, fusies en overnames en de financiële wereld in brede zin.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en beheerst de Nederlandse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk.

Wat wij je bieden – een inspirerende werkomgeving
Wij bieden je een stimulerende werkplek en een divers pakket aan werkzaamheden. Zo krijg je een kijkje in onze keuken en maak je kennis met onze professionele, maar informele cultuur. Wat je nog meer kan verwachten bij EY:

 • De mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende sociale activiteiten die op kantoor worden georganiseerd, zoals: Young EY, vrijdagmiddagborrels, sportevenementen en teamuitjes.
 • De mogelijkheid voor snelle professionele en persoonlijke ontwikkeling; maak een optimale carrière start, die bestaat uit verantwoordelijkheden, het leren van ervaren collega's, een uitgebreid netwerk en het volgen van verschillende workshops.
 • Bij EY heeft elk individu met zijn/haar visie en mening een unieke bijdrage. Dus ook jij! Onze cultuur is open waarin aandacht voor diversiteit beleidsmatig is verankerd.

Klik hier voor meer informatie over wat werken bij EY aantrekkelijk maakt

Word onderdeel van ons highest performing team!
Heb je vragen, neem dan contact op met Imke Smulders (Recruiter) via +31(0)6 2125 1226 of via email
imke.smulders@nl.ey.com.

Een online assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: EY

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Meeloopstage

Vergoeding: Marktconform

Meer stages