Afstudeerstage Technology Consulting - publieke sector

Bedrijf
PwC
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Type
Afstudeerstage
Vergoeding
Sectoren

Technologie is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en technologische innovaties volgen elkaar in hoog tempo op. Van de overheid wordt verwacht dat dienstverlening richting burger en bedrijfsleven effectief en klantgericht plaatsvindt, met toepassing van moderne technologie. State-of-the-art softwareoplossingen, data analytics, IoT en AI helpen veel van onze klanten adequaat in te spelen op ontwikkelingen in de maatschappij. Wendbaarheid om (pro-)actief in te kunnen spelen op deze ontwikkelingen vraagt in de praktijk veel van partijen. PwC adviseert en ondersteunt klanten bij deze ontwikkelingen met diepgaande kennis van, en ervaring met technologie en een breed pallet aan aanverwante dienstverlening zoals projectmanagement. 

Ben je bijna klaar met je universitaire masterstudie in een technologiegerelateerd vakgebied? Wil je het schrijven van je scriptie combineren met het ervaren hoe het is om deel uit te maken van een wereldwijde consultancy praktijk? Dan hebben wij de perfecte kans voor jou!

 

Hoe ziet je stage eruit?

 

Jij krijgt de unieke kans om je scriptie te schrijven op een gebied dat ons en onze klanten bezig houdt en ondertussen een kijkje te nemen in de wereld van onze klanten en ons advieswerk. Je wordt begeleid door een supervisor / buddy uit ons Technology Consulting team en hebt toegang tot onze uitgebreide databronnen en wereldwijde kennis en ervaring. We nemen je tijdens je stageperiode in ondersteunende rollen mee in opdrachten die we uitvoeren bij onze klanten in de publieke sector. Deze stage biedt de mogelijkheid om bij een wederzijdse positieve ervaring te starten als Associate binnen ons team of elders binnen PwC.

 

Wie ben jij?  

 

Wij zijn op zoek naar stagiaires die proactief, analytisch en leergierig zijn. Ben jij van nature nieuwsgierig, zijn technologische ontwikkelingen aan jou besteed en bezit je een kritische houding? Dan zoeken wij jou!

 
 • Je volgt een Masteropleiding op het gebied van informatie management, business of technology;

 • Je hebt affectie met technologie en bent geïnteresseerd in de laatste ontwikkelingen daarin. Dit is terug te zien in bijvoorbeeld ervaring in de vorm van bijbanen, stages, keuze voor vakken etc.;

 • Je hebt affiniteit met of ervaring in de publieke sector;

 • Je hebt goede studieresultaten en/of relevante extracurriculaire activiteiten op je cv staan;

 • Je bent een ambitieuze teamspeler, met sterke communicatieve vaardigheden;

 • Je vindt het leuk om nieuwe vraagstukken te analyseren en oplossingen te vinden op een praktische en creatieve manier;

 • Je bent beschikbaar voor drie tot negen maanden (in overleg), voor ongeveer vier dagen per week. We bieden je de mogelijkheid om je scriptie te schrijven en tegelijkertijd ervaring op te doen in onze praktijk;

 • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift.

 

Wat bieden we je?

 

Bij PwC leg je de basis voor de rest van je loopbaan. Als stagiair werk je in een jong, dynamisch en multidisciplinair team, waarbij groei centraal staat. Je werk is erg gevarieerd en afhankelijk van de opdracht, de klant en de specialisten in het team. Je kunt rekenen op uitstekende stagevoorwaarden die zijn opgesteld met aandacht voor jouw ervaringen en flexibel meewerken en afstuderen. Bovendien bieden we je:

 
 • Een competitieve stagevergoeding;

 • Veel coaching en oog voor jouw persoonlijke ontwikkeling;

 • Een open werksfeer, waarbij je veel kunt oefenen met feedback geven en ontvangen;

 • Een kennisorganisatie waarbij je zowel kunt leren van, als uitgroeien tot, een top specialist;

 • Flexibel werken;

 • Teamevents;

 • Een laptop.

 

Wie zijn we?

 

Wij zijn PwC, opgericht in 1849. Door verschillende fusies zijn wij inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde zakelijke dienstverlener met activiteiten op het gebied van Digital Technology, Assurance, Tax en Advisory. Wij bedienen een breed scala aan sectoren en klanten. Wij hebben 284.000 mensen in dienst, verdeeld over 155 landen. Bij PwC Nederland werken in totaal ruim 5.800 mensen. Ons bestaansrecht en onze purpose is ‘building trust in society en solving important problems’. Dit uit zich in onze manier van werken en in wie wij zijn, waarbij onze waarden – Act with integrity, Make a difference, Care, Work together en Reimagine the possible – centraal staan. Meer achtergrondinformatie over ons vind je op onze website.

 

Solliciteer nu!

 

Heb je interesse en voldoe je aan de functie-eisen? Dan ontvangen we graag de volgende documenten:

 
 • Motivatiebrief;

 • CV;

 • Cijferlijst(en) Bachelor en Master.​

 

We nemen binnen twee weken contact met je op over het sollicitatieproces. Heb je verder nog vragen? Bel of mail gerust met onze recruiter Mitch Kox, mitch.kox@pwc.com.

Stage informatie

Bedrijf: PwC

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding:

Solliciteren
Op zoek naar een baan?
Wij helpen je graag!