Scriptiestage Cybersecurity

Bedrijf
EY
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
3 - 6 maanden
Type
Afstudeerstage
Vergoeding
Marktconform
Deze stage is niet meer vacant

Scriptiestage Cybersecurity – Rond je studie af met een uitdagend onderzoek tussen de hackers van EY!

EY is een wereldwijde speler actief op het gebied van accountancy, tax, transactions en consulting services. Met behulp van onze expertise, systemen en financiële diensten dragen wij bij aan een betere werkomgeving. Dat begint met een cultuur waarin jij training, kansen en creatieve vrijheid krijgt om jezelf en EY continu te verbeteren.

Door globalisering en technologische verandering is de omgeving van organisaties sterk aan het veranderen. EY (Tech) Consulting begeleidt organisaties hierin. Gespecialiseerde adviseurs in verschillende disciplines werken aan projecten; van strategieontwikkeling tot strategie executie. Onze adviseurs adviseren onder andere op het gebied van IT, Supply Chain, Operational Effectiveness, Finance, Actuarial Services, Technology, Risk en Transactions.

Wat je bij ons kunt verwachten – een verrijkende ervaring waarvan je een leven lang profiteert

Onze cybersecuritypraktijk is een team van 30 hackers met verschillende studieachtergronden. Om de strijd met cybercriminelen aan te gaan verwachten wij dat onze cybersecurity-adviseurs de beschikking hebben over 1337 skillz en kennis van de laatste cybersecurity-trends. Om deze skills en kennis op peil te houden kunnen we jouw hulp goed gebruiken. Hiertoe nodigen wij jou uit bij ons je eindscriptie te schrijven om je studie op een mooie manier af te sluiten en om een uitgebreide kijk in onze keuken te krijgen. Je afstuderen staat centraal gedurende je scriptiestage, wij zullen je dus de vrijheid geven om de invulling van je onderzoek te vormen naar de eisen vanuit je opleiding. Voorbeelden van scriptieonderwerpen zijn:

 • Trojan Elephant
 • Red Teaming platform
 • Security Awareness game app
 • IPv6:


Wat je meebrengt – vaardigheden waarmee je de toekomst vormgeeft

 • HBO-of WO-studie en een passie voor IT. Voorbeelden van studies die collega’s van het Cybersecurity-team hebben gevolgd zijn (technische) informatiekunde, bedrijfskundige informatica, informatica en software engineering.
 • Je beschikt over aansprekende voorbeelden van ervaringen die je hebt opgedaan met informatiebeveiliging en/of het ontwikkelen van IT-oplossingen, zowel tijdens je studie als daarbuiten. Denk hierbij aan het maken van een eigen webapplicatie en mobiele app, of het configureren en beheren van besturingssystemen, cloudomgevingen en netwerkapparatuur.
 • Een passie hebt voor cybersecurity gerelateerde onderwerpen.
 • Je bent bekend met begrippen als: BurpSuite, Nessus, WiFi Pineapple, Metasploit, etc cetera. 
 • Leergierig en een echte teamplayer bent.
 • De ambitie hebt om jezelf verder te ontwikkelen op het gebied van cybersecurity en eventueel later aan de slag te gaan als cybersecurityadviseur.

Wat wij je bieden – een inspirerende werkomgeving
Een interessante en uitdagende stage in een snel veranderende en dynamische omgeving. Het Cybersecurity-team is een jong, informeel en collegiaal team waarin veel ruimte is voor persoonlijke en eigen inbreng. Zodoende stellen we jou in staat je carrière op een geweldige en uitdagende wijze te starten.

Je krijgt een persoonlijke begeleider toegewezen vanuit het Cybersecurity-team die jou ondersteunt bij praktische vragen en het periodiek reviewen van jouw onderzoeksvoorstel en je uiteindelijke scriptie. Je begeleider kan jou tevens helpen in contact te komen met de juiste mensen binnen en buiten onze organisatie om jouw afstudeeronderzoek tot een succes te maken. Daarnaast kun je bij je begeleider terecht om naast het uitvoeren van je onderzoek ervaring op te doen binnen een opdrachtteam bij het uitvoeren van een opdracht voor één van onze opdrachtgevers. Indien je stage succesvol verloopt, dan bieden we ten slotte graag een uitdagende statersfunctie aan als adviseur binnen het Cybersecurity-team van onze Cybersecurity praktijk.

Ten slotte maak je tijdens je stage volledig onderdeel van ons groeiende Cybersecurity-team, bestaande uit jonge professionals met een passie voor technologie en oplossen van complexe digitale problemen. Dit team hecht waarde aan collegialiteit, humor en prive-werkbalans. Dit wordt eveneens buiten de werkvloer gestimuleerd door onder andere de volgende activiteiten:

 • Ieder kwartaal N3rd Meetings om het team bij te praten over relevante “bleeding edge” ontwikkelingen binnen het cybersecurity-domein en leerpunten uit recente opdrachten.
 • Ieder kwartaal een teambijeenkomst bij een speciaalbiercafé om met collega’s bij te praten onder het genot van lokale versnaperingen.
 • Periodieke deelname aan capture the flag-evenementen en de mogelijkheid tot het ontwikkelen van interne capabilities te verbetering van onze dienstverlening.

Klik hier voor meer informatie over wat werken bij EY aantrekkelijk maakt

Word onderdeel van ons highest performing team!
Heb je vragen, neem dan telefonisch of via WhatsApp contact op met Solange van Heemstra via 06-15886484 of solange.van.heemstra@nl.ey.com.


Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een (online) assessment en een pre employment screening.
Door wet- en regelgeving en doordat EY (en in sommige gevallen haar klanten) hoge eisen stelt aan de betrouwbaarheid en de integriteit van haar medewerkers wordt elke nieuwe medewerker gescreend. Afhankelijk van het functieniveau kan de pre employment screening uit de volgende onderdelen bestaan: Verklaring omtrent Gedrag (VOG) of - indien geen VOG in Nederland kan worden aangevraagd - Criminal Background Check uit het land waar je op dit moment woont of de afgelopen vijf jaren hebt gewoond, integriteitsvragenlijst, verificatie van ID, diploma’s en/of werkervaring en het raadplegen van het centraal insolventieregister. 
Als je hier vragen over hebt, kan je deze stellen aan de hierboven vermelde recruiter.

 

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: EY

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Marktconform

Meer stages