ROA

Adres - en contactgegevens van ROA. Neem contact op met ROA via telefoon of email.
ROA - Contact | Consultancy.nl

ROA | Contact

Adresgegevens:
Postbus 310
4200 AH Gorinchem

Contactgegevens:
Secretariaat: Elly Schenau
Telefoon: 0183 – 62 11 53
E-mail: roa@cantrijn.nl

ROA - Contact | Consultancy.nl
Bedrijfsprofiel van ROA: een overzicht van ROA nieuws, interviews, vacatures en stages, events, rapporten en contactgegevens.
ROA | Consultancy.nl

ROA

Wie extern advies of interim-management inschakelt moet kunnen rekenen op kwaliteit. Deze waarborg krijgt u van de adviesbureaus die verenigd zijn in de Raad van Organisatie Adviesbureaus (ROA). ROA-adviseurs geven zekerheid en borgen de kwaliteit van management consulting met professionele onafhankelijkheid, zorgvuldigheid en integriteit. Onze leden onderschrijven een strikte gedragscode waarin ze de kwaliteit van hun dienstverlening aan opdrachtgevers centraal stellen.

Sinds 1970 vertegenwoordigt de ROA de meest vooraanstaande organisatieadviesbureaus uit de Nederlandse adviesbranche. Wat deze bureaus bindt is de kwaliteit van het advies. Opdrachtgevers die een partner zoeken in strategieontwikkeling en implementatie van plannen willen betrouwbare en hoogwaardige begeleiding. Zekerheid over de toegevoegde waarde van het advies en zorgvuldigheid in het adviesproces. Maar ook deskundige adviseurs met innovatieve ideeën. Experts met een onafhankelijke kijk en een natuurlijke instelling om deze kwaliteit te leveren.

Bij de 21 aangesloten bureaus werken meer dan 2.500 adviseurs. Aan het lidmaatschap verbinden we strenge eisen. We kijken kritisch naar de bureauomvang, continuïteit van de bedrijfsvoering, de kwaliteitsborging (ISO-9001 is vereist) en expertise van onze bureaus.

De ROA maakt zich namens de aangesloten leden sterk voor het beroepsveld:

  • We proberen naar de markt het onderscheid tussen kaf en koren te communiceren . We stimuleren en bewaken de kwaliteit van het advieswerk via contacten en organiseren van het debat tussen vakgenoten, certificering, de gedragscode en het tuchtrecht.
  • We stimuleren collegiale contacten en kennisdeling, onder andere door evenementen, bureaubijeenkomsten en intervisie/trainingen.
  • We vertegenwoordigen de branche en komen op voor de belangen van de branche.

Aan het ROA-lidmaatschap zijn eisen verbonden ten aanzien van bureauomvang, continuïteit, adviesterreinen en expertise. De ROA-bureaus hebben hun kernprocessen ISO-gecertificeerd (of gelijkwaardig).

Tuchtrechtsysteem
Een belangrijk uitgangspunt in het dagelijkse werk van onze leden is de ‘kerncode voor kennisintensieve dienstverlening’. Alle bij de ROA-adviesbureaus aangesloten adviseurs onderschrijven deze gedragscode met de vier kernwaarden van het organisatieadviesvak: deskundig, betrouwbaar, zorgvuldig en professioneel onafhankelijk. Onze ROA-gedragscode is een beroepsspecifieke uitwerking van de kerncode.

Als opdrachtgever kunt u de gedragsregels laten toetsen. Een ROA-lid dat zich volgens u niet aan de gedragsregels houdt, kunt u daarop aanspreken via een onafhankelijk tuchtrechtsysteem.

Bedrijfsinformatie van ROA: diensten, hoofdkantoor, aantal medewerkers, omzet en overige bedrijfsgegevens van ROA.
ROA - Bedrijfsinformatie | Consultancy.nl

ROA | Bedrijfsinformatie

ROA Nederland

Opgericht
:
Type bedrijf
:
Diensten
:
Hoofdkantoor
:
Aantal kantoren
:
Aantal medewerkers
:
CEO / Managing Partner
:
Website
:
Een overzicht van de social media accounts van ROA op LinkedIn, Twitter, Facebook, Google+, YouTube en Instagram.
ROA - Social Media | Consultancy.nl

ROA | Social Media

ROA Nederland

Twitter
Werken bij ROA: Kom meer te weten over een carrière bij ROA en ontdek hoe het is om voor ROA te werken.
ROA - Werken bij | Consultancy.nl

ROA | Werken bij

De Raad van Organisatie-Adviesbureaus (ROA) is een branchevereniging van een groep organisatieadviesbureaus in Nederland opgericht in 1970. Tegenwoordig zijn 20+ bureaus met zo'n 2.500 organisatieadviseurs bij de ROA aangesloten.

De ROA is een afsplitsing van de Orde van organisatiekundigen en -adviseurs (Ooa). In Nederland heeft de Orde van organisatiekundigen en -adviseurs lange tijd zowel de adviseurs als de bureaus vertegenwoordigd. Begin jaren vijftig had de Ooa een sectie voor bureauhoofden opgezet en hieruit ontstond twintig jaar later de ROA.

Naast de belangenbehartiging houdt de ROA zich onder andere bezig met kwaliteitsborging en het opstellen van gedragscodes. Zo heeft de raad brochures uitgegeven over "kwaliteitszorg voor organisatie-advieswerk" (1992), en "Gedragscode en tuchtrecht" (1997).

ROA - Werken bij | Consultancy.nl

ROA |