Masterclass Prof. dr. Roel in ’t Veld - Kennisdemocratie - in het oog van de orkaan

Aanbieder
Type
Workshop
Kosten
€75,-
Duur
4 uur
Aantal deelnemers
Onbekend
Doelgroep
Professionals
Taal
Nederlands

Op 18 november zal oud-rector van Sioo, Roel in ’t Veld, de uitgestelde Sioo masterclass van 25 maart invulling geven.

Hij schreef in 2010 het boek ‘Kennisdemocratie’ waarin hij oplopende spanningen tussen politiek, media en wetenschap verkende. Democratie is een succesrijk besturingsmodel voor samenlevingen, maar representatie als een van de hoekstenen onder dit model is aan erosie onderhevig. Waarden zijn in de afgelopen jaren gefragmenteerd, politieke ideeën vervaagd en vervangen door attractieve persoonlijkheden. Participatieve democratie komt hier en daar op, de klassieke en sociale media hebben steeds meer invloed op politiek en democratie, wetenschap heeft niet altijd een antwoord op maatschappelijke vraagstukken. Deze toegenomen complexiteit roept spanningen op en vraagt om vernieuwing. Een bewogen decennium later, zijn de inzichten uit het eerdere boek verscherpt en bijgesteld. Tijdens de masterclass gaat Roel in op de steeds verder stijgende urgentie van vernieuwing.

Roel in ’t Veld was bestuurder op gemeentelijk en nationaal niveau, architect van onderwijsbeleid, topambtenaar en toezichthouder, en hoogleraar aan negen Europese universiteiten. Hij maakt zich al 55 jaar druk over democratie.

Voor wie?

Elk jaar organiseren we een aantal masterclasses waarin vooraanstaande deskundigen ons inspireren over andere kennisdomeinen of kennis laten nemen van nieuwe ontwikkelingen. Het zijn ideale gelegenheden voor alumni om elkaar weer eens te ontmoeten en voor geïnteresseerden om kennis te maken en te netwerken.

Sioo-masterclasses zijn geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het vakgebied van organisatie- en veranderkunde. De masterclasses zijn een goede gelegenheid om je eens onder te dompelen in de kennis en inzichten van een specifieke expert. Daarnaast bieden ze de mogelijkheid om kennis te maken met het aanbod van Sioo. Alumni keren ook steeds terug om up-to-date te blijven en hun netwerk te onderhouden of uit te breiden.

Planning

Startdatum: 18 november 2022
Masterclass vanaf 09.00 (start programma 09.30 uur) met aansluitend lunch om 12.30 uur: 18 november 2022

Interesse?

Meld je meteen aan.

Algemene informatie

Aanbieder: Sioo

Type: Workshop

Kosten: €75,-

Duur: 4 uur

Aantal deelnemers: Onbekend

Doelgroep: Professionals

Taal: Nederlands

Meer opleidingen in Verandermanagement

Meer opleidingen in Verandermanagement

Meer opleidingen van Sioo

Meer opleidingen van Sioo

Meer opleidingen

Wij gebruiken je gegevens alleen om deze aanvraag te verwerken.
Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.