Masterclass: Programmamanagers als toppresteerders

Aanbieder
Type
Workshop
Kosten
€875,-
Duur
1 dag
Aantal deelnemers
-
Doelgroep
Programmamanagers met enige werkervaring
Taal
Nederlands / Engels

In het leiderschap van de programmamanager is mentale (veer)kracht heel belangrijk, want weerstand, spanning en conflict zijn inherent aan het managen van een programma. Mentale kracht heeft te maken met motivatie, spanning, concentratie en zelfvertrouwen. Vooral concentratie en focus zijn essentieel om te presteren ‘als het erop aan komt’.

In deze eendaagse masterclass leer je wat focus is, hoe je het kan beïnvloeden en hoe het een invloed heeft op je eigen prestaties en die van je team. Ook leer je jezelf beter kennen, zowel op het gebied van concentratie als je persoonlijkheid. De masterclass wordt begeleid door Rico Schuijers en Helmuth Stoop.


In het kort

Datum
28 juni 2022

Duur van de opleiding
09.00-17.00 uur

Prijs
€ 875,- exclusief btw (inclusief de boeken 'Focus; beter presteren door cirkeltraining' en 'Leiderschap van de programmamanager'.

Doelgroep
Programmamanagers met enige werkervaring die hun mentale (veer)kracht willen vergroten.

Locatie
Ernst Sillem Hoeve, Den Dolder.

Veel mensen die met het vakgebied van programmamanagement bezig zijn of ermee te maken hebben, zijn het erover eens dat de manier waarop een programmamanager invulling geeft aan zijn leiderschap het verschil maakt tussen programma’s die slagen of mislukken. Als programmamanager heb je een gezichtsbepalende rol en sta je voor de uitdaging om verandering te creëren. Niet vanuit een formele (machts)positie, maar in een proces van co-creatie, waarbij mensen in verschillende rollen met elkaar bereid zijn uitdagende opgaven op te pakken ten dienste van het realiseren van een gedeelde ambitie.

Naarmate programma’s groter en complexer zijn, wordt het belangijker dat je stevig in je schoenen staat. Dat je goed de balans weet te vinden tussen je opdrachtgever(s) positief uitdagen en weten waar de grens ligt, tussen zelfverzekerdheid en kwetsbaarheid en tussen koersvast zijn en toch voldoende flexibel. Naast je ervaring en vakmanschap gaat het dan vooral om je persoonlijk leiderschap. Als programmamanager bén je immers zelf een van de belangrijkste interventies; je kunt jezelf niet úitzetten, maar wel zo optimaal mogelijk ínzetten.

Deze masterclass is onderdeel van een heel palet aan trainingen programmamanagement. Onze trainingen worden al jaren hoog gewaardeerd door de deelnemers, vooral vanwege de mogelijkheid om eigen vragen en casuïstiek in te brengen en de persoonlijke, plezierige en praktijkgerichte benadering van de trainers. In deze masterclass werken de trainers – weliswaar vanuit een iets andere invalshoek – aan de ontwikkeling van het leiderschap van toppresteerders. Deelnemers ontvangen handige en praktische handvatten waarmee ze in hun eigen praktijk direct aan de slag kunnen, zoals de boeken Focus; beter presteren door cirkeltraining (Rico Schuijers) en Leiderschap van de programmamanager (Helmuth Stoop).

Doelgroep

Deze masterclass is bedoeld voor programmamanagers, die:

  • Enige praktijkervaring in die rol hebben.
  • Acteren op een strategisch, politiek-bestuurlijk niveau waar ‘het spannend is’.
  • Op het thema mentale (veer)kracht hun persoonlijk leiderschap willen verdiepen en verstevigen.
  • In een kleine groep gelijkgestemden van én met elkaar willen leren.
  • Bereid zijn hun persoonlijke en professionele vragen in te brengen.
  • Hun vakkennis, kunde en ervaring nog beter tot hun recht willen laten komen door mentale kracht te gebruiken.

We werken met een groep van maximaal 15 deelnemers.

Programma

In deze masterclass gaan we in een interactief programma één dag aan de slag met onderwerpen als:

  • De 14 facetten van het leiderschap van de programmamanager.
  • De elementen van mentale (veer)kracht: motivatie, spanning, concentratie en zelfvertrouwen.
  • Focus: wat betekent dat voor jou en hoe kun je dat beïnvloeden als het er echt op aankomt?

We vertellen uit eigen praktijkervaring, reiken handvatten aan rond de genoemde thema’s en gaan aan de slag met oefeningen. De basis voor hetgeen we behandelen en aanreiken in de masterclass is uitgewerkt in twee boeken.

Voorafgaand aan de training vragen we je om je goed voor te bereiden, door na te denken over een succesvolle opdracht en een niet-succesvolle opdracht. Probeer te achterhalen wat het verschil was tussen beide. Vooral op het gebied van motivatie, stress, concentratie en zelfvertrouwen.

Begeleiders

Deze training wordt verzorgd door Rico Schuijers en Helmuth Stoop, beiden zeer ervaren adviseurs, begeleiders en trainers.

Dr. Rico Schuijers

Rico heeft sportpsychologie in Nijmegen gestudeerd en is in 1990 een eigen bedrijf begonnen. Zijn dagelijks werk bestaat uit het trainen en begeleiden van topsporters, individueel of in teamverband. Hij werkt met meerdere nationale teams en individuen in diverse sporten die zich voornamelijk richten op de Olympische Spelen. Daarnaast werkt hij ook met ‘toppresteerders’ bij de luchtverkeersleiding op Schiphol, Eurocontrol, de Koninklijke Luchtmacht, de Nederlandse Politie, dirigenten en musici. De overeenkomst tussen deze beroepen is dat het stressberoepen zijn, waar op een bepaald moment een bepaalde prestatie wordt verwacht. Rico is een graag geziene spreker. Hij heeft ervaring met lezingen in het bankwezen, de detachering, werving en selectiebureaus, universiteiten en hogescholen, ministeries en uitgeverijen. Zijn stijl valt op door het grote aantal praktische voorbeelden die hij uit de sportervaring kan vertellen.

Drs. Helmuth Stoop

Helmuth studeerde beleids- en organisatiewetenschappen en is partner bij TwynstraGudde. Hij is gespecialiseerd in programmamanagement-vraagstukken. Al ruim 25 jaar werkt hij vanuit TwynstraGudde aan programma’s. Het rijke gedachtegoed van project- en programmamanagement helpt hem om de complexiteit in opgaven terug te brengen tot de essentie. Zijn bijzondere interesse zit in ‘het leiderschap van de programmamanager’, waarover hij samen met Björn Prevaas en Jo Bos een boek schreef. In zijn adviespraktijk begeleidt hij programmateams ‘waar het spannend is’ en coacht hij programmamanagers, -directeuren en opdrachtgevers van complexe programma’s. Kenmerkend voor zijn stijl: gedreven, betrokken en nieuwsgierig, ‘eruit halen wat erin zit’.

Investering

De kosten voor deelname bedragen € 875,- (exclusief btw) per deelnemer. Dit bedrag is inclusief alle trainingsmaterialen, verblijfskosten op de locatie en de boeken Focus; beter presteren door cirkeltraining (Rico Schuijers) en Leiderschap van de programmamanager (Helmuth Stoop).

Annuleringsvoorwaarden

Mocht je onverhoopt niet aanwezig kunnen zijn en/of je deelname aan de masterclass willen annuleren, geef dit dan uiterlijk 1 maand voor aanvang door via opleidingen@tg.nl. Bij een niet tijdige afmelding zijn wij genoodzaakt de kosten in zijn geheel in rekening te brengen.

Meer trainingen programmamanagement

Algemene informatie

Aanbieder: TwynstraGudde

Type: Workshop

Kosten: €875,-

Duur: 1 dag

Aantal deelnemers: -

Doelgroep: Programmamanagers met enige werkervaring

Taal: Nederlands / Engels

Meer opleidingen van TwynstraGudde

Meer opleidingen van TwynstraGudde

Meer opleidingen

Wij gebruiken je gegevens alleen om deze aanvraag te verwerken.
Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.