Design Thinking Fundamentals

Aanbieder
UPD
Type
Training
Kosten
€495,-
Duur
1 dag
Aantal deelnemers
12 (max.)
Doelgroep
Verbeterprofessionals
Taal
Nederland

Ontwikkel jij oplossingen voor problemen waar jouw gebruikers tegenaan lopen? Of ontwikkel je oplossingen voor problemen waarvan jij dénkt dat jouw gebruikers tegenaan lopen? Als je moet bekennen dat de tweede optie van toepassing is, is het tijd om aan slag te gaan met Design Thinking. Deze methode helpt je om snel nieuwe producten of diensten te ontwikkelen waar jouw klanten behoefte aan hebben. Kortom, met Design Thinking zet je de gebruiker écht op de eerste plaats.

Design Thinking in het kort

Met Design Thinking stel je de klant centraal in de beslissingen die je neemt bij het ontwikkelen van oplossingen. Met een populaire Engelse term heet dit een Human-centered benadering. Design Thinking is een methode die je helpt om jouw doelgroep echt te begrijpen. Vanuit dit begrip creëer je oplossingen, wederom samen met jouw doelgroep. Je laat dus al je aannames los en creëert oplossingen waar je doelgroep echt behoefte aan heeft. Design Thinking komt van origine uit de softwarewereld, maar de principes zijn overal toepasbaar.

Kun jij aan de slag met Design Thinking?

Bij Design Thinking stel je jouw klant centraal. En in principe heeft iedereen klanten; intern of extern. De methode is daarom in principe overal toepasbaar en voor iedereen waardevol. Als je maar de behoefte hebt om écht waarde te creëren voor jouw gebruikers. We zien dat deze opleiding veelal bezocht wordt door: Afdelingsmanagers, Agile/Scrum specialisten, verbeterspecialisten en procesverbeteraars. Een hele brede groep mensen dus, waarbij de drang om optimale klantwaarde te creëren de verbindende factor is.

Wat je gaat leren tijdens Design Thinking Fundamentals

Tijdens deze opleiding leer je alles over de verschillende stappen in het Design Thinking proces. Aan de hand van een prikkelende case duiken we in de wereld van Design Thinking. Je leert hoe de methode werkt en hoe je de behoefte van gebruikers kunt vertalen in innovatieve oplossingen.

Aan de hand van de case ga je dus echt aan de slag met Design Thinking. Je leert hoe je achter de echte behoefte van jouw doelgroep komt, hoe je dit vertaalt in ideeën, een prototype ontwikkelt en deze weer test bij de doelgroep. Aan het einde van de dag heb je inzicht in:

  • Wat Design Thinking is en waarom deze methode werkt
  • Wat de verschillende stappen in het Design Thinking proces zijn
  • Verschillende technieken om van behoefte van de gebruiker tot ideeën en prototypen te komen
  • Waarom Empathie zo ontzettend belangrijk is bij het ontwikkelen van oplossingen
  • Hoe je jouw klanten beter kunt begrijpen

Met deze fundamentals opleiding leg je de basis om zelf aan de slag te gaan met Design Thinking.

Wil je jouw plekje vast reserveren? 
Schrijf je dan in op de website van UPD via deze link. 

Algemene informatie

Aanbieder: UPD

Type: Training

Kosten: €495,-

Duur: 1 dag

Aantal deelnemers: 12 (max.)

Doelgroep: Verbeterprofessionals

Taal: Nederland

Meer opleidingen in Adviseren

Meer opleidingen in Adviseren

Meer opleidingen van UPD

Meer opleidingen van UPD

Meer opleidingen

Wij gebruiken je gegevens alleen om deze aanvraag te verwerken.
Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.