Design Thinking Opleiding (2 dagen)

Aanbieder
UPD
Type
Training
Kosten
€1.695,-
Duur
2 dagen
Aantal deelnemers
12 (max.)
Doelgroep
Verbete
Taal
Nederland

In de wereld van vandaag is er geen ruimte meer voor lange ontwikkeltrajecten. De vraag van de klant verandert continu en alleen de bedrijven die in staat zijn om hier op in te spelen blijven succesvol. Moderne bedrijven stellen hun teams in staat om snel klantgericht te innoveren. Aan de hand van Design Thinking kun je snel innovatieve oplossingen creëren om in te spelen op deze veranderende marktvraag.

Design Thinking in het kort

Met Design Thinking stel je de klant centraal in de beslissingen die je neemt bij het ontwikkelen van oplossingen. Met een populaire Engelse term heet dit een Human-centered benadering. Design Thinking is een methode die je helpt om jouw doelgroep echt te begrijpen. Vanuit dit begrip creëer je oplossingen, wederom samen met jouw doelgroep. Je laat dus al je aannames los en creëert oplossingen waar je doelgroep echt behoefte aan heeft. Design Thinking komt van origine uit de softwarewereld, maar de principes zijn overal toepasbaar.

Kun jij aan de slag met Design Thinking?

Bij Design Thinking stel je jouw klant centraal. En in principe heeft iedereen klanten; intern of extern. De methode is daarom in principe overal toepasbaar en voor iedereen waardevol. Als je maar de behoefte hebt om écht waarde te creëren voor jouw gebruikers. We zien dat deze opleiding veelal bezocht wordt door: Afdelingsmanagers, Agile/Scrum specialisten, verbeterspecialisten en procesverbeteraars. Een hele brede groep mensen dus, waarbij de drang om optimale klantwaarde te creëren de verbindende factor is.

Op de universiteit van Buckingham noemen ze Design Thinking ook wel Lean Innovations en dat is niet zomaar. We zien vaak dat specialisten op het gebied van Lean Startup en innovatiemanagement deze opleiding omarmen om innovaties nog sneller en effectiever te laten plaatsvinden.

Wat je gaat leren tijdens deze Design Thinking Opleiding

Tijdens deze tweedaagse opleiding leer je alles om zelf Design Thinking toe te passen op jouw werkomgeving. Dat betekent dat we je in vogelvlucht meenemen langs de theorie, maar ons voornamelijk richten op de praktische toepassing van Design Thinking.

Het is de bedoeling dat je een praktijkcase meeneemt naar deze opleiding. Dus, je leert niet alleen hoe je Design Thinking toepast, je creëert ook direct een oplossing voor een uitdaging waar je nu mee worstelt. Door jouw praktijkcase te behandelen en helemaal uit te werken, doorloop je alle stappen van het Design Thinking proces. Je leert dus echt hoe je in de praktijk een vraagstuk oplost aan de hand van deze methode.


Aan het einde van deze opleiding weet jij;

  • Alle ins en outs van Design Thinking
  • Alles over de toegevoegde waarde van Design Thinking
  • Hoe je jouw klanten beter kunt begrijpen om zo tot oplossingen te komen die ze echt nodig hebben.
  • Hoe je de methode toepast om innovatieve oplossingen te creëren
  • Hoe je jouw oplossingen kunt valideren bij jouw doelgroep en snel kunt aanpassen aan de behoefte van de gebruiker.
Wil je jouw plekje vast reserveren? 

Schrijf je in op de website van UPD via deze link. 

Algemene informatie

Aanbieder: UPD

Type: Training

Kosten: €1.695,-

Duur: 2 dagen

Aantal deelnemers: 12 (max.)

Doelgroep: Verbete

Taal: Nederland

Meer opleidingen in Agile

Meer opleidingen in Agile

Meer opleidingen van UPD

Meer opleidingen van UPD

Meer opleidingen

Wij gebruiken je gegevens alleen om deze aanvraag te verwerken.
Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.