Graphic Facilitation

PBLQ

Algemene informatie

Aanbieder: PBLQ

Type: Training

Kosten: €1.050,-

Duur: 2 dagen + avondprogramma op 1 dag

Aantal deelnemers: Onbekend

Doelgroep: Procesbegeleiders, projectleiders en managers

Taal: Nederlands

Graphic Facilitation is een werkvorm waarbij je als procesbegeleider en deelnemers wordt uitgedaagd om meer van de plannen en ideeën die je met elkaar deelt te visualiseren. Je kunt het in je werk op vele manieren toepassen: om het resultaat van strategische sessies vast te leggen, om een project of programma te managen, om inzicht te geven in de stand van zaken en om evaluaties uit te voeren.

In twee dagen (inclusief de avond van de eerste dag) leer je om de verschillende aspecten van Graphic Facilitation zelf toe te passen in workshops of groepsprocessen. Ook ga je met je eigen ontworpen visual naar huis.

Voor wie?

Procesbegeleiders, projectleiders en managers stelt het in staat om hun bijeenkomsten en processen anders vorm te geven. Maar eigenlijk is Graphic Facilitation een aanrader voor iedereen die met groepsprocessen te maken heeft.

Inhoud

Enerzijds laten de trainers je ervaren dat er eenvoudige trucjes zijn waardoor iedereen prima in staat is om visueel de boodschap over te brengen (het gaat ten slotte om communicatie en niet om kunst). Aan de andere kant is het mooie van deze werkvorm dat je ook verschillende handreikingen krijgt om met je deelnemers samen aan de slag te gaan en hen het (teken)werk te laten doen.

Docenten

De docenten voor deze opleiding zijn Anne Madsen en Anne Graas (PBLQ). Anne Madsen komt uit Denemarken en treedt zowel nationaal als internationaal op als Graphic Facilitator en is vooral bevlogen om mensen de kracht en mogelijkheden van strategisch visueel communiceren bij te brengen. Anne Graas is adviseur bij PBLQ en gespecialiseerd in werkvormen die ze toepast in haar advieswerk. Visualiseren en graphic facilitation zien zij als een belangrijk hulpmiddel om mensen op een leuke, enthousiasmerende manier met elkaar problematiek te laten verkennen, dichter bij elkaar te brengen en tot oplossingen te komen.

Algemene informatie

Aanbieder: PBLQ

Type: Training

Kosten: €1.050,-

Duur: 2 dagen + avondprogramma op 1 dag

Aantal deelnemers: Onbekend

Doelgroep: Procesbegeleiders, projectleiders en managers

Taal: Nederlands

Meer opleidingen van PBLQ

Meer opleidingen van PBLQ

Meer opleidingen

Wij gebruiken je gegevens alleen om deze aanvraag te verwerken.
Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.