Workshop Project en Program Canvas

Aanbieder
Type
Workshop
Kosten
€750,-
Duur
1 dag
Doelgroep
Stakeholdermanagers of omgevingsmanagers
Taal
Nederlands

In deze workshop leert u werken met het Program Canvas, een nieuw instrument om snel en in samenwerking de kern van een programma te ontwikkelen. Na deze dag bent u in staat zelfstandig met het canvas te werken in uw eigen programma.

Steeds meer organisaties werken met programma’s voor het bereiken van hun strategische doelen. Bij programma’s gaat het om complexe, tijdelijke (verander)opgaven, die belangrijk zijn voor het succes van de organisatie en die extra aandacht, focus en energie vragen. Vaak vormen programma's een samenwerkingsverband tussen organisaties.

In deze workshop krijgt u een theoretisch fundament en praktische handvatten voor het werken met het Program Canvas, een nieuw en populair instrument dat wij de afgelopen jaren hebben ontwikkeld samen met de community van programmamanagers.

Opbrengst

Aan het eind van deze workshop heeft u onder meer:
- een compleet beeld van wat het Program Canvas omvat en wat u ermee kunt
- inzicht in hoe u voor uw eigen programma een canvas kunt maken
- en mogelijk zelfs een basis gelegd van een canvas voor uw programma
- toegang tot een groot netwerk van programmamanagers in Nederland

Doelgroep

Deze training is in eerste instantie bedoeld voor programmamanagers die meer willen weten over wat het Program Canvas wel en niet is en hoe het werkt. Ook projectmanagers en lijnmanagers die de stap naar programmamanager willen zetten of die meer willen weten over het canvas, zijn welkom. Heeft u een andere rol, bijvoorbeeld die van programmaondersteuner, neemt u dan even contact met ons op.

Programma

In deze workshop zetten wij onze ruime praktijkervaringen met programma’s in. Dat doen we mede op basis van ons gedachtegoed dat is beschreven in Werken aan Programma's (2014) en Program Canvas (2016). Ook stippen we zonodig andere methodes voor programmamanagement aan, zoals Managing Successful Programmes (MSP) en Programmatisch Creëren. We nemen uw eigen programma zoveel mogelijk als werkmateriaal en dagen u uit daarin te werken aan concrete verbeteringen.

We maken een afwisseling tussen inleiding op de onderdelen en de toepassingsmogelijkheden van het Program Canvas en de concrete toepassing zelf. We gaan vooral ook veel aan de slag met de programma's van deelnemers om ervoor te zorgen dat u na gedane arbeid tevreden naar huis kunt gaan. Waarschijnlijk kunnen we niet voor alle programma's van alle deelnemers een concept-canvas maken. De ervaring leert echter dat meedoen met het maken van een canvas voor een andere deelnemer meestal ook leerzaam is.

Dagen

Deze training bestaat uit 1 dag van 09.00 tot 17.00 uur.

Trainer

Deze workshop wordt verzorgd door Björn Prevaas, een ervaren adviseur, begeleider en trainer op het gebied van programmamanagement. Björn is mede-auteur van het online boek Werken aan Programma's (2014) en het boek Program Canvas (2016). Hij is partner bij Twynstra Gudde.

Extra

We stellen de online kennisomgeving Werken aan Programma’s beschikbaar. Hierop is veel materiaal over programmamanagement te vinden en (gratis) te downloaden. De deelnemers ontvangen voorafgaand aan de training het Program Canvas boek en tijdens de training de hulpkaarten en een koker met posters. Daarnaast worden de deelnemers lid van de community van programmamanagers, de PGM Community.

Kosten

De kosten voor deze training bedragen € 750,-- (ex. BTW) per deelnemer. Dit be­drag is inclusief het trainingsmateriaal en verzorging gedurende de dag. 

Algemene informatie

Aanbieder: TwynstraGudde

Type: Workshop

Kosten: €750,-

Duur: 1 dag

Doelgroep: Stakeholdermanagers of omgevingsmanagers

Taal: Nederlands

Meer opleidingen in Project Management

Meer opleidingen in Project Management

Meer opleidingen van TwynstraGudde

Meer opleidingen van TwynstraGudde

Meer opleidingen

Wij gebruiken je gegevens alleen om deze aanvraag te verwerken.
Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.