Masterclass Portfoliomanagement

Aanbieder
Type
Training
Kosten
€1.250,-
Duur
2 dagen
Aantal deelnemers
Onbekend
Doelgroep
Portfolio managers
Taal
Nederlands

In de tweedaagse Masterclass Portfoliomanagement leert u portfoliomanagement succesvol in te richten in Agile/hybride of traditionele organisaties. Hoe zorgt u ervoor dat: 

 • U toegevoegde waarde biedt om de organisatie in staat te stellen wendbaar te zijn, binnen de veranderende rol van strategisch portfoliomanagement
 • Besluitvorming eenduidig wordt en er een gebalanceerd portfolio ontstaat, zodat risico’s beheersbaar blijven en de strategische doelstellingen gerealiseerd worden.
 • Alle stakeholders met elkaar gaan samenwerken zodat er in elke laag van de organisatie juiste keuzes gemaakt worden en iedereen trots is op de ingeslagen koers.

Deelname aan deze masterclass is meer dan alleen het opdoen van kennis en inzichten. Er is volop ruimte voor het inbrengen van eigen ervaringen, interactie en reflectie. U wordt uitgedaagd om het theoretisch kader toe te passen op uw organisatie. De Masterclass is reeds gevolgd door onder andere: Royal FloraHolland, PGGM, Saxion Hogescholen, Schiphol Group, Gemeente Amsterdam, etc.

Inhoud Masterclass

Centraal in de masterclass staat de rolneming van portfoliomanagement, van verantwoorden naar vooruit kijken:  

 1. Richten – Hoe zorgt u ervoor dat op alle niveaus (epics, features, user-story's, programma's, projecten, etc) de juiste keuzes gemaakt worden door prioriteren en balanceren?
 2. Inrichten – Hoe richt u een organisatiestructuur in met duidelijke spelregels, rollen en kaders zodat er beter samengewerkt wordt en de organisatie beter in staat is om te sturen? En hoe zorgt u ervoor dat u dezelfde cadans in een hybride organisatie brengt
 3. Verrichten – Hoe verkrijgt u als organisatie grip en inzicht in de voortgang en kwaliteit van lopende veranderingstrajecten en hoe zorgt u voor hoogwaardige rapportages?

Resultaten na masterclass:

 • Meer inzicht in het inrichten en professionaliseren van Agile/hybride portfoliomanagement.
 • Handvatten voor het richten en verrichten van portfoliomanagement.
 • Heldere positionering van uw rol en hoe u ervoor zorgt de juiste beweging in uw organisatie te krijgen.
 • Een roadmap op uw eigen organisatie met activiteiten hoe u portfolio management kunt professionaliseren.
 • Mogelijkheid om het MoP Foundation of Practitioner examen te halen.

Over Intermedius

Intermedius is dé specialist in project- en portfoliomanagement voor traditionele, agile en hybride organisaties. Met onze expertise, modellen en instrumenten verschaffen we organisaties inzicht en tools, waardoor ze grip krijgen op hun portfolio. Dit inzicht stelt organisaties in staat weloverwogen keuzes te maken. Zo kunnen ze op een positieve wijze uitgroeien tot een succesvolle(re) en slagvaardige organisatie. Eén die optimaal wendbaar is in de alsmaar veranderende markt.

Quote deelnemer: “Binnen mijn eigen organisatie zag ik al snel waar mogelijke verbeteringen kunnen plaatsvinden. Het gedeelde stappenplan gaf mij écht concrete handvatten om de volgende dag mee aan de slag te gaan. Dat het mij gelukt is om mensen te enthousiasmeren voor de gestelde doelen en iedereen op één lijn te krijgen gaf een enorme voldoening!”

De trainers: De trainers zijn ervaren consultants portfoliomanagement Maurice van Buren en Thijs Jonker en consultant organisatieontwikkeling Diane Dros. 

Wanneer: 2 dagen; 5 oktober en 12 oktober
Investering: 1250 euro

Algemene informatie

Aanbieder: Intermedius

Type: Training

Kosten: €1.250,-

Duur: 2 dagen

Aantal deelnemers: Onbekend

Doelgroep: Portfolio managers

Taal: Nederlands

Meer opleidingen in Management

Meer opleidingen in Management

Meer opleidingen van Intermedius

Meer opleidingen van Intermedius

Meer opleidingen

Wij gebruiken je gegevens alleen om deze aanvraag te verwerken.
Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.