Opleiding tot Data Scientist

Aanbieder
Type
Training
Kosten
€3.810,-
Duur
5 dagen
Aantal deelnemers
12
Doelgroep
Professionals
Taal
Nederlands/Engels
Deze opleiding is niet meer actueel

Strategie, experimenteren & inrichten

Data verandert onze maatschappij in hoog tempo. Veel bedrijven zijn zich bewust dat ze op deze veranderingen moeten acteren. Niet acteren, kan namelijk desastreuze gevolgen hebben. De voorbeelden daarvan zijn bekend; we kennen allemaal grote bedrijven die ondanks hun eerdere successen en faam niet meer bestaan.

Meer informatie uit data halen, vergroot de kansen op succes. Niet alleen voor high tech organisaties, maar ook voor bedrijven met een ‘old school’ profiel. Data verandert traditionele bedrijfsmodellen en wordt een dominante factor in het creëren van waarde. Het is de aanleiding voor veel organisaties om een data gedreven strategie te ontwikkelen.

Waarom deze Data Scientist opleiding?

Het potentieel van data is ongekend en biedt je organisatie vernieuwende kansen. Dit potentieel verzilveren, vraagt om een data gedreven operatie. Die start natuurlijk met visie en een solide data strategie en canvas, die je wilt onderbouwen met een gezonde business case en een 'Proof of concept' waarmee de (technische) haalbaarheid wordt aangetoond .

De training biedt inzicht en kennis op alle aspecten van big data; van analyse-methoden tot tooling, technische mogelijkheden (inclusief machine learning) en datakwaliteit. Om een vliegende start te kunnen maken met het data gedreven werken in je organisatie, werk je aan een eerste versie van een visie, winnende strategie, business case en PoC gericht op big data. Waarbij je ook een doorkijk krijgt op datamanagement en de governance van een data gedreven operatie; inclusief aspecten als: security, privacy, wet- en regelgeving (AVG) en ethiek.

Trainingsopzet

Deze 5-daagse training is toegepast en praktijkgericht. Elke contactdag is een afgewogen mix tussen leren en doen. Theorie wordt afgewisseld met oefeningen, praktijk cases en experimenten. Je vraagstukken, vastlopers en andere zaken rondom data, data strategie en data operations neem je mee naar de training. ‘Bring your own case en/of data’ is om die reden het devies. Na afloop van de training heb je een actieplan om je persoonlijke ambitie en organisatiedoelen invulling te geven.

Leerdoelen

De training biedt inzicht, kennis en vaardigheden benodigd in en voor het realiseren van een data gedreven organisatie. Vragen die de training beantwoordt, zijn onder meer:

  • Wat kan ik met en wat is de waarde van big data voor mijn organisatie?

  • Welke stappen zijn nodig om te komen tot een data gedreven organisatie?

  • Wat zijn technische mogelijkheden en onmogelijkheden?

  • Hoe kom ik tot een solide data strategie en business canvas?

  • Hoe ontwikkel ik een business case en Data PoC?

  • Wat houdt gedegen data governance in; en tot slot ...

  • Hoe ga ik om met security, privacy en ethiek?

Thought leaders & smaakmakers uit het vak

De docenten van Target en Quint die deze opleiding verzorgen, werken in duo’s. Elke groep wordt door zo’n duo begeleidt in alle facetten van big data, zowel vanuit technisch-analytisch perspectief als managerial. De docenten zijn thought leaders en smaakmakers, die zich vanuit bedrijfsdoelstellingen storten in de enorme wereld van data. Zij doorgronden complexe data-vraagstukken, passen machine learning en artificial intelligence toe en helpen organisaties bij het formuleren van winnende data strategieën, het inrichten van data operations, data management en governance. De RUG biedt het academisch kader van deze opleiding waarmee alle docenten in het team beschikken over een schat aan theoretische kennis en tegelijkertijd modder aan hun schoenen hebben. De ervaringen en best practices uit de adviespraktijk van Target Holding en Quint Wellington Redwood geven de opleiding een sterk toegepast karakter en helpen de deelnemers om doeltreffend de materie te vertalen naar hun dagelijkse praktijk.

Ontmoet peers in het data-vak

Deelnemers aan deze training hebben diverse profielen. Zo heb je bijvoorbeeld de opdracht om je organisatie te transformeren en waarde te creëren met de data waarover je organisatie beschikt. Of je werkt op het raakvlak van data-analyse en (commercieel) management. Of je bent analist, datawarehouse-specialist of je wilt als marketeer of manager meer verdieping, zodat je de juiste vragen kan stellen, de juiste doelstellingen kan formuleren en big data kan inzetten om waarde voor je organisatie te creëren. Je hebt minimaal 3,5 jaar werkervaring en een HBO/WO werk-/denkniveau.

Praktische informatie

De 5-daagse Data Science training start om 8:30 uur met een ontspannen ontvangst. Om 9.00 uur ga je aan de slag. Jij bent actief. Het docententeam leidt en begeleidt je. We ronden af tegen 17.00 uur. Omzeil files en blijf gerust nog even hangen om met elkaar na te praten. In de buurt van de opleidingslocatie kan je met je mededeelnemers altijd wel gezamenlijk een hapje eten, voordat je weer op fiets, in trein of auto stapt om naar je volgende bestemming te reizen. De opleidingslocatie is de homebase van Quint in Amstelveen. Elk kwartaal kan je in ons open rooster inschrijven voor de opleiding.

Algemene informatie

Aanbieder: Quint Academy

Type: Training

Kosten: €3.810,-

Duur: 5 dagen

Aantal deelnemers: 12

Doelgroep: Professionals

Taal: Nederlands/Engels

Meer opleidingen in Algemeen

Meer opleidingen in Algemeen

Meer opleidingen

Wij gebruiken je gegevens alleen om deze aanvraag te verwerken.
Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.