Scrum Kickstart Training

Aanbieder
Type
Training
Kosten
€138,-
Duur
1 dagdeel
Aantal deelnemers
12
Doelgroep
Professionals
Taal
Nederlands/Engels
Deze opleiding is niet meer actueel

Waarom deze Scrum Kickstart training??

?Een goed begin is het halve werk, Deze Scrum Kickstart training is van grote waarde wanneer je start met Scrum. Jij en je collega’s staan voor de uitdaging om Scrum in je dagelijkse praktijk toe te passen en kunnen daarbij praktische guidance gebruiken. De kickstart helpt om de Scrum tools en rituelen juist te gebruiken en doeltreffend te zijn in je nieuwe rol in het team. Daadwerkelijke verandering is het doel van de Kickstart. In een halve dag wordt je opgefrist en begeleid in werken met Scrum. Het is om die reden helemaal geen gek idee om je team na een eerste periode werken met Scrum alsnog te kickstarten. Je krijgt hernieuwde energie, ideeën en wordt geholpen om een aantal valkuilen te voorkomen. Je wordt je bovendien bewust gemaakt van oud gedrag dat wellicht weer de kop heeft opgestoken. Kortom, de Scrum Kickstart training is een must voor elke succesvolle transformatie. 

De waarde van Scrum

De waarde van Scrum ligt in het opbouwen van voortschrijdend inzicht ofwel in het leren door zowel de opdrachtgever als het team dat levert. De rolverdeling tussen opdrachtgever en leverancier wordt scherp gezet. De waarde van kort-cyclisch opleveren, van directe ‘feedback loops’ en vaste oplevertermijnen in relatie tot voorspelbaarheid wordt uiteengezet. De Scrum Kickstart training is de eerste stap in het beheersen van Scrum. Na het volgen van deze Scrum Kickstart training heb je een goed begrip van de rollen, gebeurtenissen en onderdelen waaruit Scrum is opgebouwd. 

Leerdoelen Scrum Kickstart training

?Deze training behandelt theorie én bovenal praktijk. Praktijk cases, oefeningen en sparren met andere professionals staan centraal. Je leert:

  • Het beheersen van de kracht en achtergrond van de Scrum uitgangspunten
  • Samenhang, context en verschillen van de begrippen Lean, Agile, Scrum en XP
  • Hanteren van de juiste criteria om te komen tot een passende ‘Definition of Ready’ en ‘Definition of Done’
  • Begrijpen van het belang van het creëren van een vaste ritmiek (‘heart beat’) van oplevering en stabiele teams
  • Scrum rollen (Business Sponsor, Business Visionary, Scrum Master en Product Owner)
  • De impact van kort cyclisch iteratief en incrementeel ontwikkelen wordt inzichtelijk gemaakt

Doelgroep

Business managers, productmanagers, regievoerders, opdrachtgevers, medewerkers in ontwikkelteams, programma- en projectmanagers, architecten, product eigenaren waarderen deze Scrum kickstart.

Voorkennis

Indien je het Agile Manifesto hebt gelezen, is dat een pre.

Algemene informatie

Aanbieder: Quint Academy

Type: Training

Kosten: €138,-

Duur: 1 dagdeel

Aantal deelnemers: 12

Doelgroep: Professionals

Taal: Nederlands/Engels

Meer opleidingen in Algemeen

Meer opleidingen in Algemeen

Meer opleidingen