Agile Scrum Foundation Training

Aanbieder
Type
Training
Kosten
€424,-
Duur
1 dag
Aantal deelnemers
12
Doelgroep
Professionals
Taal
Nederlands/Engels
Deze opleiding is niet meer actueel

Waarom deze Agile Scrum Foundation training?

Deze training geeft in slechts één dag een stevige introductie in Agile werken. Belangrijk is dat de training toespitst op ‘agility’ in een omgeving gekenmerkt door complexiteit én schaalgrootte. In deze training ervaren de deelnemers de kracht van Agile en Scrum in het bijzonder. Kortom, wat het is om in iteratieve stappen klantwaarde te leveren. Voor het bewerkstelligen van een nieuwe ‘mindset’ wordt de filosofie achter Agile en Scrum toegelicht en het effect met praktijkcases aangetoond. Indien je ook interesse hebt in de training Scrum Master en/of in de training Scrum Product Owner, dan is deze training een heel goede start. Met de Agile Scrum Foundation vergroot je je kans om het certificaat Scrum Master of Product Owner met vlag en wimpel te behalen. Immers alle onderwerpen uit de Scrum Guide komen in deze een-daagse aan de orde en zijn heel goede input voor succesvol vervolg. De waarde van Agile en Scrum werken ligt in het opbouwen van voortschrijdend inzicht ofwel in het leren door zowel de opdrachtgever als het team dat levert. De rolverdeling tussen opdrachtgever en leverancier wordt scherp gezet. De waarde van kort-cyclisch opleveren, van directe ‘feedback loops’ en vaste oplevertermijnen in relatie tot voorspelbaarheid wordt uiteengezet.

Leerdoelen Agile Scrum Foundation Training

Deze training behandelt theorie én bovenal praktijk. Praktijk cases, oefeningen en sparren met andere professionals staan centraal. Je leert onder andere:

  • Het beheersen van de kracht en achtergrond van de Agile en Scrum uitgangspunten
  • Samenhang, context en verschillen van de begrippen Lean, Agile, Scrum en XP
  • Hanteren van de juiste criteria om te komen tot een passende ‘Definition of Ready’ en ‘Definition of Done’
  • Begrijpen van het belang van het creëren van een vaste ritmiek (‘heart beat’) van oplevering en stabiele teams
  • Het gedachtegoed achter Agile en Scrum
  • De rolverdeling tussen Business en IT en in Scrum teams
  • Verkenning van verschillende Agile methodieken
  • De verschillende rollen zoals Business Sponsor, Business Visionary, Scrum Master en Product Owner)

Doelgroep

De training is gericht op: business managers, product managers, regievoerders, opdrachtgevers, medewerkers in ontwikkelteams, programma- en projectmanagers, architecten en product eigenaren voelen zich thuis in deze training. De training is ook een goede basis voor Scrum Master Training en Scrum Product Owner Training

Examen en certificering

Na het volgen van deze training, kun je het officiële Agile Scrum Foundation examen afleggen via EXIN. Het examen bestaat uit 40 vragen, waarvan minimaal 26 vragen (65%) goed moeten worden beantwoord. Na het succesvol afronden van het examen, ontvang je het Agile Scrum Foundation certificaat (e-CF Level e-2 / Professional). 

 

Algemene informatie

Aanbieder: Quint Academy

Type: Training

Kosten: €424,-

Duur: 1 dag

Aantal deelnemers: 12

Doelgroep: Professionals

Taal: Nederlands/Engels