DevOps ITSM (IT Service Management)

Quint Academy

Algemene informatie

Aanbieder: Quint Academy

Type: Training

Kosten: €625,-

Duur: 1 dag

Aantal deelnemers: 12

Doelgroep: Professionals

Taal: Nederlands/Engels

IT Service Management in de wereld van DevOps

Hoewel DevOps steeds meer aan momentum wint, bestaan er geen uniforme oplossingen of formules die voor elk scenario een succesvolle DevOps implementatie garanderen. In een organisatie waar ITIL processen zijn gebruikt bij het organiseren van de levenscyclus van services, is het een uitdaging om de onderdelen te identificeren waar u het meest efficiënt waarde kunt genereren door middel van betere samenwerking binnen en tussen multidisciplinaire teams in een DevOps project. Hoe kunnen organisaties profiteren van DevOps- en ITIL-methoden? Deze cursus laat de deelnemers nadenken over de manier waarop ITIL-processen op een praktische en op een specifiek scenario toegesneden manier kunnen worden ingezet om de levering van IT-services sterk te verbeteren. De deelnemers leren hoe ze oordeelkundig te werk kunnen gaan bij het toepassen van voortdurende verbetering op processen. Op deze manier kunnen organisaties baat hebben bij zowel DevOps- als ITIL-methoden.

Waarom deze ?DevOps ITSM training?

Deze eendaagse training verschaft u de benodigde basiskennis om vaardigheden op het gebied van IT Service Management (ITSM) effectief te kunnen inzetten in een DevOps-organisatie. De nadruk ligt daarbij op basiskennis van de twee verschillende werelden van ITSM en DevOps, en de manieren waarop deze elkaar aanvullen. De deelnemers leren hoe ze maximale waarde voor de klant kunnen leveren door hun kennis van ITSM en DevOps effectief te benutten.

DevOps vult ITIL® aan

Snel kunnen inspelen op veranderingen is niet het enige doel van DevOps. Een ander doel is dat nieuwe functionaliteit met succes in productie genomen kunnen worden zonder dat chaos ontstaat en zonder dat andere services worden gehinderd. Bovendien ligt bij DevOps sterk de nadruk op het identificeren en verhelpen van incidenten zodra ze zich voordoen. Gelet op deze doelstellingen is het duidelijk dat DevOps gerelateerd is aan ITIL-disciplines zoals Service Design, Service Transition, Service Operation en Continual Service Improvement.

ITIL® vult DevOps aan

Hoewel ITIL en ITSM bij uitstek geschikt zijn om regels te definiëren voor de processen die de servicelevering aan klanten ondersteunen, is DevOps wel degelijk compatibel met de wereld van ITSM. Bij ITIL en ITSM spelen veel van de vaardigheden een rol die IT Operations nodig heeft om werkstromen in DevOps-stijl mogelijk te maken. 

Trainingsopzet

De training is opgezet als een workshop. Er zijn groepsdiscussies om het inzicht van de deelnemers te verdiepen, extra context toe te voegen, het perspectief van de deelnemers te verbreden en de kennis en het zelfvertrouwen van de deelnemers te vergroten. Om de discussies en de samenwerking in de groep te stimuleren, wordt gebruik gemaakt van case studies.

Leerdoelen van deze DevOps ITSM training

Na succesvolle afronding van de cursus beschikken de deelnemers over:

  • in de manier waarop DevOps en ITSM elkaar aanvullen
  • Inzicht in de filosofie achter DevOps
  • Begrip van de waarde van ITSM in een DevOps omgeving
  • Inzicht in het organiseren van ITSM processen in een DevOps team

Doelgroep

Iedereen die meer wil weten van DevOps in relatie tot IT Service Management.

Vereiste voorkennis

Elementaire kennis van de ITIL-levenscyclus en -beheerprocessen.

Trainingsmateriaal

Deelnemers ontvangen een werkboek DevOps & IT Service Management met alle presentatiematerialen en case studies.

 

Algemene informatie

Aanbieder: Quint Academy

Type: Training

Kosten: €625,-

Duur: 1 dag

Aantal deelnemers: 12

Doelgroep: Professionals

Taal: Nederlands/Engels

Meer opleidingen in Algemeen

Meer opleidingen in Algemeen

Meer opleidingen van Quint Academy

Meer opleidingen van Quint Academy

Meer opleidingen

Wij gebruiken je gegevens alleen om deze aanvraag te verwerken.
Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.