DevOps Practitioner (DASA)

Aanbieder
Type
Training
Kosten
€1.495,-
Duur
2 dagen
Aantal deelnemers
12
Doelgroep
Professionals
Taal
Nederlands/Engels

Maak de volgende stap in uw DevOps certificering!

?Digitale transformatie heeft tal van veranderingen op gang gebracht in het bedrijfsleven en deze ontwikkelingen zijn nog lang niet ten einde. Organisaties worden voortdurend uitgedaagd het vermogen te ontwikkelen om de digitale diensten te leveren die hun klanten nodig hebben om in de markt te overleven. DevOps is de sleutel tot het beheersen van dat vermogen en optimaliseert de IT-waardestromen naar klanten. DevOps leidt tot betere prestaties bij het ontwerpen, ontwikkelen, uitrollen en beheren van software en services. Tot de voordelen van DevOps behoren hogere klanttevredenheid, betere kwaliteit, snellere levering, grotere betrokkenheid van personeel en lagere kosten.

DevOps competenties

De DevOps Agile Skills Association (DASA) heeft als doel DevOps competenties naar een hoger niveau te tillen en de praktijk van DevOps te professionaliseren. DASA heeft in dit kader een competentiemodel en curriculum voor DevOps ontwikkeld. DASA is ervan overtuigd dat de vaardigheden en houding van zowel teamleden als hun leiders van essentieel belang zijn voor het vormen van succesvolle DevOps teams.

Waarom deze DevOps Practitioner certificering?

Deze DASA DevOps Practitioner training is gericht op professionals die betrokken zijn bij het implementeren van en werken volgens de DevOps principes. Met deze training voorzien wij deze professionals van de kennis en vaardigheden die ze nodig hebben om DevOps op succesvolle wijze in de praktijk te brengen. De DevOps Practitioner training focust op het verbeteren van de vaardigheden die worden onderscheiden in het DASA-competentiemodel, dat onder meer de competenties moed, teambuilding, leiderschap en continue verbetering omvat. De training 2 daagse training borduurt voort op de basis die is gelegd met de training DASA DevOps Fundamentals.

Leerdoelen DevOps Practitioner

Doel van de DevOps Practitioner is beheersing van de volgende DevOps-competenties:

 • Moed: De kennis en praktische vaardigheden die zijn vereist om DevOps toe te passen, waaronder het afbreken van silo’s en het nemen van end-to-end verantwoordelijkheid, evenals experimenteren en innoveren.?
 • Teambuilding?: De vaardigheden en praktijkervaring die nodig zijn voor het creëren van hoogpresterende teams die kunnen optreden als functieoverschrijdende, autonome teams op basis van vertrouwen, eerlijkheid en samenwerking.?
 • DevOps leiderschap: De kennis en expertise die nodig zijn om DevOps daadwerkelijk in de praktijk te kunnen brengen en daarbij zowel een cultuur en doel te creëren die gericht zijn op succes, als een dienend leider te zijn.
 • Continue verbetering: Een DevOps-mentaliteit en het vermogen om het gebruik van DevOps tools te faciliteren met als doel een omgeving voor continue verbetering te creëren.

De training omvat onder meer praktische voorbeelden en een groot aantal oefeningen. Aan de hand hiervan leren deelnemers hoe ze de vaardigheden moeten toepassen die nodig zijn om DevOps in de praktijk te brengen. Om dit te bereiken is deze training in hoge mate interactief.

Doelgroep

U zult zonder meer baat hebben bij de Certified DevOps Practitioner training als het volgende op u van toepassing is:

 • U bent betrokken bij IT ontwikkeling, IT beheer of IT servicemanagement.?
 • DevOps en continue levering zijn van invloed op uw vakgebied (CIO, producteigenaar, integratiespecialist, DevOps-engineer, operationeel manager, softwareontwikkelaar, incident- en changemanager, systeembeheerder, netwerkbeheerder, businessmanager, automatiseringsarchitect, enterprise-architect, programmamanager, projectmanager of releasemanager).

Certified DevOps Practitioner

Na succesvolle afronding van de training en het examen heeft u een niveau 3-certificering behaald in alle vaardigheidsgebieden van het internationale DASA Competence Framework en ontvangt u het DASA DevOps Practitioner certificaat.

U leert

 • het belang van de DevOps-cultuur en de aspecten die op die cultuur van invloed kunnen zijn
 • waarom moed, doel en leiderschap in een DevOps-omgeving onontbeerlijk zijn
 • welke factoren nodig zijn voor moedig gedrag en het opbouwen van vertrouwen
 • de signalen waaraan u belemmeringen en/of disfuncties in het team kunt herkennen
 • de effecten van zich goed voelen en motivatie op prestaties

U doet ervaring op in

 • het faciliteren van een gestructureerde probleemoplossende bijeenkomst
 • het bevorderen van feedback en transparantie
 • het analyseren van waardestromen ter verbetering van throughput en flow

U krijgt vaardigheid in

 • het herkennen en beoordelen van gedragstypen in een DevOps-omgeving
 • het bevorderen van een Safe-to-Fail-omgeving
 • het samenstellen van goede DevOps-teams
 • het evalueren van de volwassenheid van DevOps-teams

Algemene informatie

Aanbieder: Quint Academy

Type: Training

Kosten: €1.495,-

Duur: 2 dagen

Aantal deelnemers: 12

Doelgroep: Professionals

Taal: Nederlands/Engels

Meer opleidingen in Algemeen

Meer opleidingen in Algemeen

Meer opleidingen van Quint Academy

Meer opleidingen van Quint Academy

Meer opleidingen

Wij gebruiken je gegevens alleen om deze aanvraag te verwerken.
Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.