Veranderen en Organiseren in Gemeenten

Aanbieder
Type
Executive
Kosten
€8.975,-
Duur
280 uur
Aantal deelnemers
Onbekend
Doelgroep
(Lijn)managers, senior adviseurs en project- en programmamanagers die een spilfunctie vervullen in stevige veranderopgaven binnen gemeenten.
Taal
Nederlands

Een Build your own Academy track

Een praktijkgericht professionaliseringsprogramma voor ervaren organisatieprofessionals in gemeenten met een stevige veranderopgave.

Gemeenten zoeken  nieuwe vormen van samenwerking met andere gemeenten, bedrijven en burgers. Dit alles leidt tot grote, en soms drastische, veranderingen in inrichting en werkwijze van de gemeentelijke organisatie.

Veranderen en Organiseren in Gemeenten maakt deel uit van onze Build your own Academy. Daarbij bent ú degene die het tempo, de volgorde en het startmoment bepaalt. Deze track is speciaal bedoeld voor degenen die een centrale rol spelen bij verandervraagstukken in de gemeente. Het programma rust professionals en managers met een veranderopdracht uit voor hun taak. In uw tempo, op uw moment.

Veranderen en ontwikkelen in een gemeentelijke context
Voor u als ervaren professional, ligt er een stevige uitdaging. U heeft verantwoordelijkheid om bij te dragen aan de noodzakelijke organisatieontwikkeling, moet zelf ook mee in die verandering en u heeft de taak om uw eigen mensen of specifieke doelgroepen de juiste beweging te laten maken. Tegelijkertijd zorgt u voor continuïteit zodat de lopende dienstverlening op peil blijft. V&OG biedt in deze dynamiek zowel  inspiratie, kennis, reflectie als houvast.

De onderdelen
Veranderen en Organiseren in Gemeenten bestaat uit een combinatie van:

  • 3 workshops
  • 2 themadagen
  • intervisie
  • individuele coaching 

Flexibele opbouw
Door de modulaire opbouw biedt deze track maximale flexibiliteit. U kunt de workshops volgen in de volgorde en op de momenten die u het beste uitkomen. U ontvangt een certificaat van deelname als u binnen 24 maanden na de start alle elementen heeft gevolgd. Juist omdat u in workshopgroepen van wisselende samenstelling stapt, ontwikkelt u een breed en waardevol netwerk van vakgenoten. 

Workshops
Dit zijn de workshops die u volgt: 

Intervisie en themadagen
Naast deze workshops volgt u een intensief intervisietraject. We stellen zorgvuldig een intervisiegroep van vakgenoten samen die tijdens het leertraject uw ‘thuisbasis’ vormt. De intervisiegroep biedt inspiratie en denkt met u mee over uw vraagstukken. Sioo begeleidt de intervisiebijeenkomsten – vier in totaal.

Met uw intervisiegroep volgt u ook twee themadagen:

  • Macht, invloed en belangen (-tegenstellingen)
  • (Meer partijen) samenwerking 

Individuele begeleiding
Hoewel dit een modulair opleidingstraject betreft en u dus de workshops volgt in úw tempo en wanneer het ú uitkomt, staat u er natuurlijk niet alleen voor. Tijdens dit traject is Sioo uw partner. We bieden u advies op maat, stevige persoonlijke begeleiding, intervisie en coaching. Een intake voor de start word met u gehouden door een Sioo programmamanager en/of de vaste begeleider van de intervisiegroep (leermanager). Zij zijn uw sparringpartners tijdens deze opleiding. 

Afronding
U rondt uw leertraject af tijdens een slotbijeenkomst waarin zowel reflectie op het eigen leerproces, op de veranderopgave en op de eigen rol aan de orde komt.

Algemene informatie

Aanbieder: Sioo

Type: Executive

Kosten: €8.975,-

Duur: 280 uur

Aantal deelnemers: Onbekend

Doelgroep: (Lijn)managers, senior adviseurs en project- en programmamanagers die een spilfunctie vervullen in stevige veranderopgaven binnen gemeenten.

Taal: Nederlands

Meer opleidingen in Management

Meer opleidingen in Management

Meer opleidingen van Sioo

Meer opleidingen van Sioo

Meer opleidingen

Wij gebruiken je gegevens alleen om deze aanvraag te verwerken.
Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.