Adviseren

Sioo

Algemene informatie

Aanbieder: Sioo

Type: Workshop

Kosten: €2.500,-

Duur: 4 dagen

Aantal deelnemers: Onbekend

Doelgroep: Professionals

PE Punten: 27

Taal: Nederlands

Dé workshop voor als u professioneel wilt adviseren

De workshop Adviseren geeft u inzicht in wat er nodig is om professioneel te adviseren. U maakt kennis met de essentiële theorieën en modellen over adviseren en adviesprocessen. Daarnaast bespreken we de recente ontwikkelingen rondom consulting. Hoe kijkt de samenleving, de markt op dit moment aan tegen adviesprofessionals. We werken aan de vraag hoe je als adviseur impact kunt hebben in de verander- en organiseerprocessen waarbij je betrokken bent. Tijdens de workshop wordt telkens de vertaalslag gemaakt naar praktijkvoorbeelden en de vraagstukken waar u zelf tegenaan loopt, als intern of als extern adviseur.

In de workshop verkennen we wat adviseren is en hoe adviesprocessen verlopen. U leert over de verschillende rollen van adviseurs, wanneer welke rol het best past en over de expertise en het vakmanschap die dit vraagt. We werken aan hoe je in verschillende organisatorische contexten waarde kunt toevoegen. U leert bewust te zijn van hoe u krachtig positie inneemt in de adviesprocessen waarbij u betrokken bent.

Via verschillende werkvormen werkt u aan het vergroten van uw adviesrepertoire. U leert over effectief vormgeven van adviesprocessen, diagnosticeren en interveniëren. Ook leert u over uw advieskwaliteiten en ontwikkelmogelijkheden in uw adviesrol. U leert reflecteren op uw eigen handelen. We staan stil bij thema’s als autonoom zijn, onafhankelijk adviseren en betekenis van beroepsethiek. Na afloop van deze workshop heeft u daardoor een scherper profiel als adviseur.

Ook besteden we aandacht aan het samenwerken tussen adviseurs. Vaak werkt u in adviesteams samen aan veranderopgaven. Hoe doet u dit effectief, wat betekent dit voor de organisatie van het werk. Hoe geeft u vorm aan de samenwerking met de opdrachtgever en de (cliënt)organisatie. In het bijzonder besteden we ook aandacht aan de dynamiek van samenwerken tussen interne en externe adviseurs.

Algemene informatie

Aanbieder: Sioo

Type: Workshop

Kosten: €2.500,-

Duur: 4 dagen

Aantal deelnemers: Onbekend

Doelgroep: Professionals

PE Punten: 27

Taal: Nederlands

Meer opleidingen in Adviseren

Meer opleidingen in Adviseren

Meer opleidingen van Sioo

Meer opleidingen van Sioo

Meer opleidingen

Wij gebruiken je gegevens alleen om deze aanvraag te verwerken.
Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.