Lean IT Association Leadership Training & Certification

Aanbieder
Type
Training
Kosten
€1.887,-
Duur
3 dagen
Aantal deelnemers
12
Doelgroep
Managers en professionals in (IT-)organisaties
Taal
Nederlands/Engels
Deze opleiding is niet meer actueel

Neem het voortouw in een Lean Transformatie!

In elke publicatie over de toepassing van Lean principes binnen organisaties wordt verwezen naar het cruciale belang van leiderschap voor het slagen van dergelijke initiatieven, of het mislukken daarvan als het aan leiderschap ontbreekt. Dit is dan ook de reden waarom deze Lean IT Leadership training een prominente plaats heeft in het certificeringsschema van de Lean IT Association. Er zijn talloze publicaties verschenen over leiderschap, vele over leiderschap in de IT, beduidend minder over Lean leiderschap en slechts enkele over Lean leiderschap binnen de IT context. In deze Leadership training worden gepubliceerde ideeën over leiderschap, Lean leiderschap en leiderschap in de IT gecombineerd met praktijk ervaringen van Lean IT-professionals. Deelnemers krijgen zo een uitgebreide, veelzijdige kijk op Lean leiderschap binnen de IT.

Waarom deze Lean IT Leadership certificering?

Deze Lean Leadership training voor IT is uitermate geschikt voor managers en professionals die het voortouw willen nemen in het veranderproces van hun organisatie naar een Lean organisatie. Tijdens de training maken wij je vertrouwd met de belangrijkste begrippen rond Lean IT leiderschap. Bovendien leer je hoe je als leider deze kennis praktisch kunt vertalen naar de specifieke context van jouw organisatie. Daarnaast reiken wij je de A3 methode aan waarmee je jouw persoonlijke uitdagingen bij het ontwikkelen van Lean IT leiderschap kunt vastleggen en erover kunt communiceren. De training heeft als doel je meer inzicht te geven in Lean leiderschap, wat dit inhoudt voor jou en wat jouw rol is bij het ontwikkelen van andere leiders in de organisatie.

Leerdoelen Lean IT Leadership training

Na het volgen van deze training ben je bekend met de belangrijkste begrippen uit Kaizen en beschik je over de volgende vaardigheden:

 • Inzicht in het concept van Lean leiderschap;
 • Inzicht in de toepassing van Lean leiderschap in de IT context;
 • Toepassen van het Lean IT leiderschap ontwikkelingsmodel;
 • Ontwikkelen tot een Lean IT leider;
 • Anderen helpen om zich te ontwikkelen tot Lean IT leiders;
 • De visie en doelen van de organisatie op elkaar afstemmen;
 • Inzicht in het concept van organisatieverandering;
 • Inzicht in hoe je de leiding kunt nemen bij het veranderen van jouw organisatie.

Opzet Lean IT Leadership training

De training Lean IT Leadership duurt drie dagen. Tijdens deze training gaan we uitgebreid in op de belangrijkste elementen van Lean leiderschap in de IT context. Daarbij komen achtereenvolgens aan bod:

 • De kernbegrippen van Lean leiderschap
 • Het Leadership Development Model 
 • Zelfontwikkeling, het ontwikkelen van anderen, het bouwen van teams 
 • Het creëren van een visie
 • Het toepassen van Lean- eiderschap in de praktijk
 • Het veranderen van de organisatie en voorbereiding op het examen.

Trainingsmateriaal

Deelnemers ontvangen een Lean IT Leadership werkboek. In dit werkboek zijn alle presentatiematerialen opgenomen die tijdens de training worden gebruikt. Bovendien bevat het werkboek de syllabus van de Lean IT Association, een woordenlijst en voorbeelden van examenvragen.

Vereiste voorkennis

Deelnemers dienen de Lean IT Foundation training met een certificaat te hebben afgerond om aan deze training te kunnen deelnemen.

?Lean IT Leadership examen en certificering

Deze training bereidt je voor op het APMG Lean IT Leadership examen en de daarbij behorende certificering. De training is gebaseerd op de specificaties van de Lean IT Association (LITA). ?LITA bepaalt de standaarden op het gebied van Lean IT kennis en kunde. De kwaliteit van de training, het lesmateriaal en de trainers zijn beoordeeld en geaccrediteerd volgens LITA normen. Voor meer informatie zie http://www.leanitassociation.com

Algemene informatie

Aanbieder: Quint Academy

Type: Training

Kosten: €1.887,-

Duur: 3 dagen

Aantal deelnemers: 12

Doelgroep: Managers en professionals in (IT-)organisaties

Taal: Nederlands/Engels

Meer opleidingen in Lean & SixSigma

Meer opleidingen in Lean & SixSigma

Meer opleidingen

Wij gebruiken je gegevens alleen om deze aanvraag te verwerken.
Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.