Lean IT Association Kaizen Lead Training & Certification

Aanbieder
Type
Training
Kosten
€1.887,-
Duur
3 dagen
Aantal deelnemers
12
Doelgroep
Professionals in (IT-)organisaties
Taal
Nederlands/Engels

Aan de slag als Lean IT Kaizen Lead

De Lean principes hebben betrekking op het verhogen van de waarde voor de klant, het verwijderen van verspilling (werk dat geen waarde toevoegt), het management als facilitator, het betrekken van alle medewerkers in de organisatie, continue verbetering en waarde borgen met minder werk. Streef je naar het betrouwbaar en op het juiste moment ontwikkelen, realiseren en leveren van de juiste klantwaarde tegen de laagst mogelijke kosten? Wil je op een professionele wijze de Lean IT transformatie ondersteunen in lijn met de gekozen strategie? Dan is deze Kaizen training iets voor jou! Kaizen (Kai = veranderen, Zen = naar het goede) is een continue verbeteringsaanpak die wordt ondersteund met de managementcyclus DMAIC. Dit is een projectmatige aanpak met als uitgangspunt een gedefinieerde, noodzakelijke verbetering, gebaseerd op een erkent en geprioriteerd probleem. Als communicatiemiddel wordt de A3-methode gebruikt als basis voor het geleidelijk voltooien van een verbetervoorstel.

Waarom deze Lean IT Kaizen certificering?

In deze training gaan we een stapje verder en brengen we je alle fijne kneepjes bij op het gebied van continue verbetering, zodat je optimaal bent voorbereid op jouw rol als Lean IT Kaizen Lead. Een Kaizen Lead werkt aan verbetering op basis van Lean principes. De Kaizen Lead kan afkomstig zijn uit elke laag en uit elke afdeling van de IT-organisatie.

Leerdoelen Lean IT Kaizen training

Na het volgen van deze training ben je bekend met de belangrijkste begrippen uit Kaizen en beschik je over de volgende vaardigheden:

  • Organiseren en leiden van een Kaizen event
  • Kennis over het DMAIC model overdragen op anderen
  • Identificeren en definiëren van problemen
  • Opstellen van een dataverzamelplan
  • De achterliggende oorzaak van problemen analyseren
  • Inzicht in verschillende verbetermethoden en weten hoe u deze kunt toepassen
  • Opstellen van een beheerplan
  • De duurzaamheid van verbeteringen waarborgen

Opzet Lean IT Kaizen training

De training duurt drie dagen. Tijdens de training gaan we uitgebreid in op de belangrijkste zaken rond het organiseren en uitvoeren van een Kaizen event. Daarnaast komt ook de DMAIC methode voor probleemoplossing veel uitvoeriger aan bod dan bij de Lean IT Foundation training. Bovendien laten we zien hoe de uitkomsten van een Kaizen event met behulp van de A3 methode kunnen worden vastgelegd en gecommuniceerd. De training heeft als doel kennis bij te brengen die je via praktische opdrachten ook leert toe te passen. Hierdoor ben je na afloop in staat om vol zelfvertrouwen een Kaizen event te organiseren en te leiden.

Trainingsmateriaal

Deelnemers ontvangen een Lean IT Kaizen Lead werkboek. In dit werkboek zijn alle presentatiematerialen opgenomen die tijdens de training worden gebruikt. Bovendien bevat het werkboek de syllabus van de Lean IT Association, een woordenlijst en voorbeelden van examenvragen.

Vereiste voorkennis

Deelnemers dienen de training Lean IT Foundation met een certificaat te hebben afgerond om aan deze training te kunnen deelnemen.

?Lean IT Kaizen examen en certificering

Deze training bereidt je voor op het Lean IT Kaizen examen en de daarbij behorende certificering. Quint is mede-oprichter van de Lean IT Association (LITA). Deze organisatie bepaalt de standaarden op het gebied van Lean IT kennis en kunde. De kwaliteit van de training, het lesmateriaal en de trainers zijn beoordeeld en geaccrediteerd volgens LITA normen. Voor meer informatie zie http://www.leanitassociation.com

Algemene informatie

Aanbieder: Quint Academy

Type: Training

Kosten: €1.887,-

Duur: 3 dagen

Aantal deelnemers: 12

Doelgroep: Professionals in (IT-)organisaties

Taal: Nederlands/Engels

Meer opleidingen in Lean & SixSigma

Meer opleidingen in Lean & SixSigma

Meer opleidingen van Quint Academy

Meer opleidingen van Quint Academy

Meer opleidingen

Wij gebruiken je gegevens alleen om deze aanvraag te verwerken.
Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.