Scrum Product Owner Training

Aanbieder
Type
Training
Kosten
€519,-
Duur
2 dag
Aantal deelnemers
12
Doelgroep
Scrum Product Owners
Taal
Nederlands/Engels
Deze opleiding is niet meer actueel

Waarom deze Scrum Product Owner training?

De rol van de Scrum Product Owner is misschien wel de meest uitgebreide en veeleisende rol in het Scrum proces. Product Owners zijn de spin in het web. Binnen een project moet de Product Owner beschikken over enkele essentiële eigenschappen: (1) Autoriteit. Een Product Owner moet beslissingen kunnen en durven nemen en de benodigde lijntjes in de organisatie hebben; (2) Tijd. De rol van Product Owner kost een boel tijd. De PO moet beschikbaar zijn. Het ontwikkelteam mag niet stilvallen; (3) Kennis. Om de juiste beslissingen te kunnen maken, is kennis van zaken van cruciaal belang. Evenals een netwerk van stakeholders met wie grotere beslissingen besproken moeten worden. In de Scrum Product Owner training komen alle onderwerpen aan de orde die helpen succesvol invulling te geven aan deze rol.

Leerdoelen Scrum Product Owner training

Je leert de voordelen die het Agile gedachtegoed en het werken met Scrum bieden boven de traditionele ontwikkelmethodieken. De training gaat in op de verantwoordelijkheden van de Product Owner. De verantwoordelijkheden van de andere rollen komen ook aan bod. Een Scrum-project staat en valt namelijk met een gemotiveerd team waarin alle rollen vertegenwoordigd zijn. Wil je inzicht en vaardigheid om succesvol te zijn als Product Owner? Volg dan deze training en bereik de volgende resultaten:

  • Je begrijpt als geen ander het gedachtegoed en rollen achter agile werken
  • Je kan goed uit de voeten met de instrumenten en rituelen welke in een agile werkwijze worden gebruikt
  • In je rol als Product Owner creëer je waarde voor opdrachtgevers

Trainingsopzet

In 2 dagdelen komen theorie én bovenal praktijk aan bod. Praktijk cases, oefeningen en sparren met andere professionals staan centraal. In het eerste dagdeel komt aan de orde; Het gedachtegoed achter Agile; De rolverdeling tussen Business en IT; Verkenning van de Agile methodieken Scrum en DSDM Atern; Agile rollen (Business Sponsor, Business Visionary, Scrum Master en Product Owner).
Het tweede dagdeel van de Scrum Product Owner training staat in het teken van toepassen én doen. De theorie wordt met uitdagende, pragmatische oefeningen en simulatie game ervaren. De impact van kort cyclisch iteratief en incrementeel ontwikkelen wordt inzichtelijk gemaakt.

Vereiste voorkennis

Je hebt de Scrum Guide gelezen en/of je hebt deelgenomen aan de Agile Scrum Foundation training.

Doelgroep

Deze training is een must voor iedereen die de rol van Product Owner ambieert of vervult. Je werkt nu bijvoorbeeld als teamleider, projectleider of business analist.

Examen en certificering

Na het volgen van deze training, kun je het officiële Agile Scrum Product Owner examen afleggen via EXIN. Het examen bestaat uit 40 vragen, waarvan minimaal 26 vragen (65%) goed moeten worden beantwoord. Na het succesvol afronden van het examen, ontvang je het Agile Scrum Product Owner certificaat (e-Competence Framework). 

Algemene informatie

Aanbieder: Quint Academy

Type: Training

Kosten: €519,-

Duur: 2 dag

Aantal deelnemers: 12

Doelgroep: Scrum Product Owners

Taal: Nederlands/Engels

Meer opleidingen in Algemeen

Meer opleidingen in Algemeen