Lean IT Association Foundation Training & Certification

Aanbieder
Type
Training
Kosten
€589,-
Duur
3 dagdelen
Aantal deelnemers
12
Doelgroep
Professionals
Taal
Nederlands/Engels
Deze opleiding is niet meer actueel

Lean IT verhoogt de klanttevredenheid en IT prestatie

IT-organisaties zoeken constant naar nieuwe manieren om de klanttevredenheid, de kwaliteit van de geleverde diensten en de waarde hiervan voor het primaire bedrijfsproces te verbeteren. Organisaties zien steeds meer in dat zij voordeel kunnen behalen door Lean IT toe te passen binnen de IT leverende afdelingen. Lean transformeert de IT-organisatie naar een klantgerichte, efficiënte en transparante organisatie die blijvende toegevoegde waarde levert aan het primaire bedrijfsproces van de organisatie. Deze 2 daagse Lean IT Foundation training biedt je kennis en inzicht over Lean en de toepassing van Lean in een IT-omgeving. De training bereidt je tevens voor op het examen en de daarbij behorende Lean IT certificering.

Waarom deze Lean IT Foundation certificering?

Jij wilt jouw IT-beheer of -ontwikkelorganisatie effectiever, efficiënter en sneller laten functioneren? Je wilt ervoor zorgen dat er een efficiënt change management beleid wordt gevoerd? Je wilt de doorlooptijden bij het verhelpen van incidenten terugdringen? Dan is deze training geschikt voor jou. Deze Lean IT Foundation training omvat alle onderdelen om deelnemers goed te introduceren in Lean IT. Na afronding van de training kun je effectief participeren in een Lean IT transformatieprogramma. Het doel van het Foundation certificaat is om te bevestigen dat je kennis hebt opgedaan van de terminologie, structuur en basisprincipes van Lean IT en de belangrijkste principes van Lean IT toepassingen in de praktijk hebt begrepen.

Leerdoelen

 • Doorgronden van de concepten van Lean zijn en hoe deze toe te passen in het IT domein
 • Analyseren van de klantwaarde en de Voice of the Customer te vertalen naar processen
 • Begrijpen van concepten zoals: Customer Value, Value Streams, Flow, Pull en Perfection
 • Diagnosticeren van processen en te verbeteren met Value Stream Mapping
 • Oplossen van problemen aan de hand van de zogenaamde Kaizen methode
 • Toewijzen van verbeteractiviteiten om procesresultaten te optimaliseren
 • Begrijpen welke houding en gedrag nodig is in een Lean organisatie
 • Succesvol aan het Lean IT Association Foundation examen tot certificering deel te nemen

Opzet Lean IT Foundation training

De Lean IT Foundation duurt twee dagen (3 dagdelen). Tijdens de training leer je de fundamenten van Lean en hoe die toe te passen in het IT-domein. Ook werk je met oefeningen om de praktische vaardigheden met Lean te ontwikkelen. Verder maak je kennis met de zachte aspecten van Lean IT, zoals veranderaanpakken om de houding en het gedrag van medewerkers te veranderen zodat deze aansluiten bij een Lean organisatie. Alle oefeningen hebben betrekking op het IT domein, technische IT kennis is echter niet vereist om deze te kunnen doen. Deze training wordt geleverd met een boeiende praktijkstudie die is ontwikkeld om het begrip van Lean IT bij de cursisten verder te ontwikkelen. Cursisten die de training hebben gevolgd zijn voorbereid om met succes deel te nemen aan het Lean IT Foundation certificeringsexamen. Het slagen voor dit examen is een voorwaarde om deel te nemen aan vervolgopleidingen binnen het Lean IT certificeringsprogramma.

Voordelen voor individuen

 • De principes van Lean IT kunnen toepassen om noodzakelijk inzicht te verschaffen in de diensten van de business en om IT-middelen, medewerkers en processen te kunnen ondersteunen.
 • Vertrouwd zijn met het gebruik van een aantal analyse-instrumenten voor Lean IT en een goed begrip hebben van de toepassing van de Lean IT filosofie in een IT-omgeving.
 • Inzicht kunnen geven in de klantbeleving en de oorzaak van problemen kunnen identificeren om de klanttevredenheid te verhogen.
 • De diensten van de business en IT met elkaar in verband kunnen brengen om een dienstverleningsoplossing te beoordelen en om activiteiten die geen waarde toevoegen te identificeren en te verminderen.
 • Compliance processen kunnen stroomlijnen en automatiseren om kosten en risico's te verminderen.

Voordelen voor organisaties

 • Het bereiken van operational excellence door een verbeterde wendbaarheid, efficiëntie en kwaliteit van de dienstverlening.
 • Het creëren van een klant- en waarde-georiënteerde cultuur waarin medewerkers betrokken zijn bij Lean IT processen.
 • Het betrekken van alle medewerkers om voortdurend de dienstverlening te verbeteren en de waarde te behouden met minder inspanning.
 • Het optimaliseren van IT-activiteiten en -processen die de meest bedrijfskritische applicaties en diensten ondersteunen.
 • Het invoeren van een nauwgezet probleemoplossend proces om een grotere strategische en financiële waarde te behalen.

Vereiste voorkennis

Er zijn geen vereisten voor deze training. 

Lean IT Foundation examen en certificering

Deze training bereidt je voor op het APMG Lean IT Foundation examen en de daarbij behorende certificering. De training is gebaseerd op de specificaties van de Lean IT Association (LITA) . ?LITA bepaalt de standaarden op het gebied van Lean IT kennis en kunde. De kwaliteit van de training, het lesmateriaal en de trainers zijn beoordeeld en geaccrediteerd volgens LITA normen. Voor meer informatie zie http://www.leanitassociation.com

Algemene informatie

Aanbieder: Quint Academy

Type: Training

Kosten: €589,-

Duur: 3 dagdelen

Aantal deelnemers: 12

Doelgroep: Professionals

Taal: Nederlands/Engels

Meer opleidingen in Lean & SixSigma

Meer opleidingen in Lean & SixSigma

Meer opleidingen