P. Verkoulen van EquaTerra naar Atos Origin

10 maart 2010 Consultancy.nl

Atos Origin heeft Peter Verkoulen benoemd tot Vice President Energy & Utilities. In deze functie is Peter verantwoordelijk voor alle zaken die Atos Origin Nederland doet in de energiesector. In zijn vorige functie was Verkoulen werkzaam als principal consultant bij EquaTerra, een vooraanstaand adviesbureau op het gebied van IT en Business Process Outsourcing. Hiervoor vervulde hij ruim een decennium lang verschillende functies binnen adviesbureau Atos Origin.

Peter Verkoulen heeft een lange staat van dienst binnen de IT-sector. Hij begon zijn loopbaan ruim 15 jaar geleden als wetenschappelijk onderzoeker naar toegepaste informatietechnologie aan de universiteit van Eindhoven en Twente. In 1997 trad hij in dienst van Atos Origin, waar hij gedurende 11 jaar werkte voor vooraanstaande Nederlandse opdrachtgevers als DSM, KPN, Nuon en ING.

In zijn laatste periode bij Atos Origin vervulde Verkoulen de functie van Vice President Strategic Sourcing en Business Development. Hij was nauw betrokken bij een aantal belangrijke outsourcing-deals van Atos Origin Nederland, zoals de uitbesteding van het beheer van het wereldwijde netwerk van DSM aan Atos Origin, de outsourcing van KPN Werkplekdiensten en van de IT-activiteiten van Nuon. De laatste deal waar hij een belangrijke rol in speelde, was de uitbesteding van ING’s werkplekbeheer aan een consortium van bedrijven waaronder Atos Origin.

In 2008 stapte Verkoulen over naar EquaTerra, waar hij als principal consultant verantwoordelijk was voor een aantal strategische projecten op het terrein van IT en BPO.

Groeiambities

“Peter Verkoulen beschikt over een jarenlange ervaring in de IT-sector en was meer dan een decennium lang werkzaam voor Atos Origin, waar hij zijn stempel heeft gedrukt op verschillende grote outsourcingdeals”, aldus Rob Pols, CEO van Atos Origin in Nederland. “We zijn ontzettend blij met zijn terugkeer naar Atos Origin. Peter is de aangewezen persoon om onze ambities in de energiebranche en markt voor nutsvoorzieningen te verwezenlijken. Hierbij gaat het niet alleen om de inzet van traditionele IT-oplossingen - zoals Atos as a Workplace of softwareontwikkeling - maar ook om het uitrollen van onze internationale expertise in deze branche. Ik ben ervan overtuigd dat Peter erin slaagt om de positie van Atos Origin in de Energy & Utilities-markt aanzienlijk te versterken.”