Ingenieursbureaus DHV en Royal Haskoning fuseren

28 februari 2012 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

De advies- en ingenieursbedrijven DHV en Royal Haskoning hebben de intentie uitgesproken om een gelijkwaardige fusie aan te gaan. Wereldwijd gaat het nieuwe bedrijf tot de top 40 behoren en onder de onafhankelijke, niet-beursgenoteerde ingenieursbureau's, zelfs tot de wereldwijde top 10. De beoogde naam voor het nieuwe bedrijf is Royal Haskoning DHV. Beide bedrijven gaan nu een uitgebreide due diligence fase in. Na afronding van het boekenonderzoek en nadat alle benodigde toestemmingen zijn verkregen zullen de adviesbureaus nog voor de zomer de definitieve fusieovereenkomst ondertekenen.

Het is niet bekend welke consultancykantoren de bedrijven ondersteunen met de due diligence.

De nieuwe combinatie bestaat uit 8,000 medewerkers verspreid over 100 kantoren in 35 landen. Royal Haskoning DHV heeft een omzet van meer dan €700 miljoen. Bertrand van Ee, de huidige topman van DHV, zal Royal Haskoning DHV leiden vanuit het hoofdkantoor in Amersfoort. Volgens de twee bedrijven wordt het nieuwe bedrijf een wereldspeler op het gebied van havens, water- en deltatechnologie en zal een toonaangevende positie innemen op het gebied van luchtvaart, mobiliteit en infrastructuur. Daarnaast versnelt de fusie de ambities om internationaal uit te breiden.

Hoge verwachtingen en synergie
“We hebben hoge verwachtingen van de nieuwe mogelijkheden voor onze opdrachtgevers en medewerkers. Deze fusie brengt een uitzonderlijke schat aan expertise en talent samen. We verdubbelen ons bereik in één keer.” zegt Bertrand van Ee, voorzitter van DHV en beoogd voorzitter van het nieuwe bedrijf. Volgens Erik Oostwegel, voorzitter van Royal Haskoning en beoogd vice-voorzitter, biedt de combinatie veel synergievoordeel: “De synergie tussen beide bedrijven is enorm. We werkten natuurlijk al eerder samen op projecten, maar dit opent een heel nieuw speelveld.”