Accenture tekent partnership met Girls Who Code

21 november 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

Accenture heeft een partnership afgesloten met Girls Who Code, een non-profit organisatie die jonge vrouwen helpt een carrière in technologie te verkrijgen, door hen te inspireren, op te leiden, en hen de nodige skills te bieden. De partnership vormt een onderdeel van Accenture’s ‘Skills to Succeed’ initiatief.

Girls Who Code
Girls Who Code is een non-profit organisatie die zich richt op het verkleinen van het ambitie- en kennisgat tussen beide seksen met betrekking tot technologie - door te inspireren, op te leiden, en jonge vrouwen de nodige skills te bieden. De organisatie heeft zichzelf als doel gesteld om tegen 2020 zo’n 1 miljoen jonge vrouwen van ICT-educatie te hebben voorzien.

Accenture heeft besloten om samen te werken met Girls Who Code, een beslissing die volgens het adviesbureau zijn betrokkenheid bij vrouwen* illustreert en onderdeel is van zijn corporate citizenship initiatief ‘Skills to Succeed’*. Als onderdeel van de samenwerking zal Accenture dit jaar $500.000 bijdragen aan Girls Who Code en honderden vrijwilligers ter beschikking stellen aan het programma. Het bureau zal daarnaast optreden als co-organisator van de Summer Immersion Programs en nieuwe ‘Girls Who Code clubs’ ondersteunen. Tot slot zal Accenture Girls Who Code helpen bij het opzetten van een nieuwe online community voor alumni van de non-profit organisatie.

Accenture sponsor van Girls Who Code

Paul Daugherty, Chief Technology Officer bij Accenture, over de partnership: “Accenture en Girls Who Code delen een betrokkenheid om jonge vrouwen te inspireren carrière te maken in de computerwetenschap, en we zijn verheugd om deze vrouwen te helpen bij het benutten van een breed spectrum van mogelijkheden.” Reshma Saujani, oprichter en CEO van Girls Who Code voegt daaraan toe: “Onze partnership met Accenture zal ons helpen om het gat tussen de twee seksen te dichten in technologie, en jonge vrouwen helpen hun toekomst te bepalen.”

* Het bureau ondersteunt verschillende programma’s en initiatieven gericht op vrouwen, waaronder mentorschap, netwerken en training en ontwikkelingscursussen gericht op talentmanagement.

** Het ‘Skills to Succeed’ initiatief wil tegen 2015 meer dan 700.000 mensen wereldwijd van de skills voorzien om een baan te krijgen of een bedrijf op te zetten.