Kuip, ArenA & GelreDome populairste voetbalstadions

19 augustus 2014 Consultancy.nl

Net als in 2012 zijn De Kuip, de Amsterdam ArenA en het GelreDome ook dit jaar weer de populairste voetbalstadions van Nederland. Dat blijkt uit een tweejaarlijks merkenonderzoek dat door Hendrik Beerda Brand Consultancy onder 2.000 Nederlanders gehouden werd.

Onderzoek
Hendrik Beerda Brand Consultancy voert sinds 2010 het tweejaarlijkse ‘Sportsector Merkenonderzoek’ uit. Het onderzoeksbureau vergelijkt de reputatie van onder meer voetbalclubs, organisaties en topsporters binnen de sportwereld. Het onderzoek filtert eerst de spontane bekendheid, waarna er verder gekeken wordt naar de resultaten die daaruit voortgekomen zijn. Vervolgens wordt in detail de merkkracht en het imago beoordeeld. Uitsluitend kijkend naar voetbalstadions in Nederland, blijkt uit het huidige merkenonderzoek van Hendrik Beerda dat, net als twee jaar geleden, De Kuip in 2014 het populairste voetbalstadion is, gevolgd door de Amsterdam Arena en het Gelredome.

 

Ranking of the stadiums

De Kuip
De Kuip, hét stadion van de Rotterdamse voetbalclub Feyenoord, staat bovenaan de lijst en is daarmee, net als twee jaar geleden, het populairste voetbalstadion van Nederland. Het stadion biedt plek aan 51.117 voetbalfans. Onder meer de EK finale van 2000 tussen Frankrijk en Italië werd gespeeld in het Rotterdamse stadion. Daarnaast vormde het stadion een podium voor concerten van grote internationale artiesten. Zo trad onder meer Madonna er op, en waren de Rolling Stones en Marco Borsato er ook live te zien.

Stadion - De kuip

Amsterdam Arena
De Amsterdam ArenA, het thuisstadion van Ajax, bevindt zich op de tweede plaats. Het is met 53.052 zitplaatsen het grootste stadion van Nederland. Ook in de Arena worden er liveoptredens gegeven. Luciano Pavarotti trad er ooit op, en ook Muse en The Police gaven er een optreden. In 1998 vormde de Arena het toneel van de Champions League finale tussen Juventus en Real Madrid.

Gelredome
Op de derde plek staat het GelreDome in Arnhem; het voetbalstadion van Vitesse. Ook het GelreDome staat bekend om zijn popconcerten en andere grote evenementen. Onder meer de EO-Jongerendag, Circus Renz en Symphonica in Rossa worden er jaarlijks gehouden. Het stadion biedt plek aan 25.000 voetbalfans, en zelfs 41.000 mensen wanneer het een evenement betreft.

Overige stadions
De rest van de ranglijst werd aangevuld met het Philips Stadion (PSV), het Abe Lenstra Stadion (Heereveen), Stadion Galgenwaard (FC Utrecht), het Goffertstadion (NEC), het Kasteel van Sparta (Sparta), De Grolsch Veste (FC Twente), het Cambuur Stadion (SC Cambuur), Stadion Euroborg (FC Groningen), het Seacon Stadion - De Koel (VVV-Venlo) en het Kyocera Stadion (ADO Den Haag).

Nieuws

Meer nieuws over