Ex-D66 Wethouder Korrie Louwes versterkt Berenschot

08 augustus 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Korrie Louwes gaat het team van Berenschot versterken als Senior Managing Consultant. Louwes komt uit de publieke sector en werkte ondermeer voor diverse ministeries als woordvoerder, had leidende rollen binnen het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en was de afgelopen vier jaar wethouder binnen de gemeente Rotterdam. Bij Berenschot gaat Louwes zich richten op organisatievraagstukken rond maatschappelijke opgaven in het publieke en semipublieke domein.

Korrie Louwes
Met een master Geschiedenis op zak, behaald aan de Universiteit van Leiden, startte Louwes haar omvangrijke carrière in 1994 als woordvoerder van het ministerie van Financiën. Na twee jaar nam ze dezelfde rol op zich maar nu voor het ministerie van Economische Zaken. Ook haar volgende stap was als woordvoerder, inmiddels binnen het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).

Daar groeit Louwes vervolgens naar diverse functies, waaronder Head of Intercom (2002-2004), Director Agency Subsidy Schemes (2004-2008) en Directeur Relatiebeheer Uitvoeringsontwikkeling (2008-2010). Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 wordt zij namens D66, waar ze al ruim 14 jaar actief lid is, benoemd tot Wethouder Arbeidsmarkt, Hoger Onderwijs, Innovatie en Participatie in de gemeente Rotterdam, een functie die zij tot mei dit jaar vervulde.

Korrie Louwes - Berenschot

Berenschot
Na vier jaar wethouderschap en bijna twintig jaar ervaring binnen de publieke sector heeft Louwes besloten een nieuwe weg in te slaan. Per 1 september zal zij zich voegen bij organisatieadviesbureau Berenschot, waar ze als Senior Managing Partner aan de slag zal gaan. In die nieuwe rol zal zij zich richten op organisatievraagstukken rond maatschappelijke opgaven in het publieke en semipublieke domein. Het adviesbureau is verheugd over de komst van Louwes: “Berenschot is zeer ingenomen met de komst van Korrie Louwes. Met haar kennis en ervaring is zij een welkome versterking van onze groeiende nationale en internationale adviespraktijk,” aldus Berenschot over zijn nieuwe aanwinst.