Adviesbureaus met beste reputatie in bouw en vastgoed

26 mei 2014 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Arcadis mag zich wederom het beste adviesbureau in de bouw en vastgoedwereld noemen. Het ingenieurs- en adviesbureau wordt op de voet gevolgd door AT Osborne, Twynstra Gudde en PwC. Dit blijkt uit de 2014 editie van de ‘Building Business Reputatie Monitor’ – een ranglijst van de consultancybureaus met de beste reputatie in de markt.

Jaarlijks doet platform Building Business onderzoek naar de reputatie van de grootste woning-corporaties, bouwondernemingen en adviesbureaus op het gebied van bouwen en wonen. De ‘Building Business Reputatie Monitor’ wordt gebaseerd op 7 hoofddimensies van reputatie:

Zeven Hoofddimensies van Reputatie

Gemiddeld is elk bedrijf beoordeeld door 115 overheidsprofessionals, ontwikkelaars en/of adviseurs.

Adviesbureaus

Net als de afgelopen drie jaar wordt de reputatie ranking aangevoerd door Arcadis, met name te danken aan de sterke scores in de categorieën ‘Bedrijfsmatige werkwijze’ en ‘Transparantie’. Ook AT Osborne staat op dezelfde plek als de 2013 editie, alhoewel het Baarnse adviesbureau zijn totaalscore verder wist op te schroeven. Twynstra Gudde stijgt van #5 naar #3, terwijl PwC een plek verliest ten opzichte van afgelopen jaar.

Top 10 adviesbureaus in de bouwsector

Een van de grootste stijgers is Brink Groep. Die wist haar totaalscore flink op te schroeven en boekte daarmee drie plaatsen winst in de ranking. Brink Groep wordt gezien als maatschappelijk verantwoord en transparant. Grootste daler is Grontmij, van plek #4 in 2013 naar #7 in de huidige editie. De vastgoedtak van Deloitte (Real Estate Advisory) en Ecorys wisten een lichte verbetering te boeken in hun prestaties maar dit was niet genoeg om ook in de ranking op te schuiven.

Top 10 adviesbureaus

Opvallend is dat de top 10 van de afgelopen drie jaar wordt ingevuld door telkens dezelfde adviesbureaus. Zo zijn er verschuivingen waarneembaar binnen de ranking, maar is er geen sprake van nieuwe binnenkomers, hiermee aangevend dat deze 10 adviespartijen vanuit een reputatie-oogpunt structureel de lakens uitdelen in de bouw en vastgoedwereld.

Adviesbureaus met beste reputatie in vastgoedsector

Top 3 in de overige categorieën:
- Woningcorporaties: WonenBreburg, Woonbron, Portaal.
- Beste Bouwondernemingen: Era Contour, VolkerWessels Vastgoed, Strukton.

Bekijk de pagina Consultancy Rankings voor een overzicht van alle rankings van adviesbureaus.