Twynstra adviseur Illya Soffer Directeur van Ieder(in)

14 mei 2014 Consultancy.nl

Illya Soffer heeft na meer dan 7 jaar Twynstra Gudde verlaten omleiding te gaan geven aan Ieder(in), de koepelorganisatie van chronisch zieken en mensen met een beperking. Zij volgde per 1 mei Gert Rebergen op, die als interim directeur de fusie tussen de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad en Platform VG tot het nieuwe Ieder(In) heeft voltooid. 

Na haar studie Politicologie, die zij in 1990 afrondde, heeft Soffer als campagnestrateeg en verander-manager gewerkt voor verschillende maatschappelijke organisaties. In 2004 als bestuursadviseur voor de sectorfondsen Zorg en Welzijn en in 2012 als voorzitter van Stichting Vrienden van Domaine Puylagorge, een vakantiegelegenheid om gezinnen met gehandicapte kinderen een ontspannen vakantie te bezorgen. 

Betrokken
Soffer heeft zich altijd maatschappelijk sterk betrokken gevoeld. Ze gaat door het vuur voor mensen die een zekere kwetsbaarheid hebben. Of zij nu ziek zijn, een handicap hebben of vanwege hun leeftijd problematiek ervaren. Het feit dat haar twee zoons een beperking hebben versterkt haar engagement des te meer. Als directeur van Ieder(in) kan zij deze betrokkenheid inzetten om deze kwetsbare mensen te ondersteunen. 

Illya Soffer - Twynstra, Ieder(in)

Ieder(in)
Ieder(in) is de koepelorganisatie voor mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking of chronische ziekte. Met 250 aangesloten organisaties is Ieder(in) hiermee het grootste netwerk van Nederland van mensen met een beperking. Zij behartigen de belangen van meer dan 2 miljoen mensen, waarbij zij zich sterk maken voor een maatschappij waarin iedereen meedoet aan elk facet van de samenleving. 

Match
Soffer wil er alles aan doen om mensen met een beperking een volwaardige plek in de maatschappij te geven. Bij Twynstra Gudde specialiseerde zij zich vooral in organisatie overstijgende vernieuwingen rondom maatschappelijke thema’s. Dat komt in haar nieuwe baan goed van pas.

Nieuws

Meer nieuws over