Accenture en Siemens starten smart grid Joint Venture

01 november 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accenture en Siemens zijn een joint venture aangegaan, die zich zal richten op smart grid energy oplossingen. De nieuwe entiteit, genaamd Omnetric Group, zal gevestigd worden in München, Duitsland, en zal in eerste instantie klanten in Europa en de VS bedienen. De partners hebben een ambitieuze groeistrategie aangekondigd: in het eerste jaar moet het energiebedrijf uitgroeien naar 100 werknemers en binnen vijf jaar moet het een wereldwijde footprint hebben.

Financiële details over de Joint Venture overeenkomst zijn niet vrijgegeven.

Accenture zal Omnetric Group van management consulting, systems integration en managed-services capaciteiten voorzien. Siemens zal zijn bestaande smart grid producten en oplossingen inbrengen. Het gecombineerde dienstenportfolio zal zich richten op geïntegreerde operationele technologieën – zoals distribution management en real-time grid operaties – met ondersteunende IT systemen voor smart metering, energieconsumptie en asset management.

Accenture - Siemens - Smart grid Joint Venture

“Door de krachten van Siemens en Accenture te bundelen, zal Omnetric Group de hoogst mogelijke expertise en executie bieden binnen de snel evoluerende wereldwijde nutsmarkt” zegt Jan Mrosik, CEO van de Smart Grid Division van Siemens.

Jack Azagury, wereldwijde managing director voor Accenture Smart Grid Services, voegt toe: “De nutsmarkt is op zoek naar manieren om de kapitaaleffectiviteit te verhogen en de kosten van operaties te verminderen. Om dit te bereiken moet er door de hele organisatie gekeken worden naar de systemen en data door het integreren van traditionele IT oplossingen met operationele oplossingen, die nodig zijn om het grid te managen. Omnetric Group zal uniek gepositioneerd worden om het nutssegment te helpen bij het realiseren van deze doelstelling”.

Partnership met Philips

Voor Accenture is dit het tweede partnership in korte tijd met de toonaangevende industriespeler. Begin oktober werd aangekondigd dat ze een nieuwe technologie ontwikkeld hadden, die artsten kon helpen – door middel van Google Glass technologie – om ‘handsfree’ te kunnen opereren. Die innovatie is het gevolg van een strategische partnership met Philips.