BAM, Heijmans en Ballast Nedam in Top 50 bouwers

21 oktober 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Nederland heeft drie bouwbedrijven die zich tot de absolute Europese top mogen rekenen. Met een dertiende positie is BAM koploper, gevolg door Heijmans (#29) en Ballast Nedam (#45). Het Franse Vinci en Spaanse ACS group zijn met afstand marktleiders in de Europese bouwsector. Dit blijkt uit recent onderzoek van accountants- en adviesbureau Deloitte.

In het rapport ‘European Powers of Construction 2012’ analyseerde het Big 4 kantoor de grootte van de 50 grootste bouwbedrijven in Europa. Organisaties uit de UK domineren de lijst, en leveren maar liefst 13 bedrijven in de top 50. Spanje volgt met 6 bedrijven, met daarna Frankrijk en Zweden met elk 4. Met 3 bouwbedrijven in de ranking staat Nederland op gelijke hoogte met Duitsland en Italie. Daarbij moet worden toegevoegd dat de gecombineerde marktkapitalisatie van beide landen een stuk groter is. Zo is de waarde van het Duitse Hochtief bijvoorbeeld groter dan die van BAM, Heijmans en Ballast Nedam samen.

Een overzicht van het aantal Top 50 bouwbedrijven per land:

Deloitte - Top 50 Bouwbedrijven

Een overzicht van de top 25 bouwbedrijven van Europa:

Deloitte - Top 25 bouwbedrijven

Met een omzet van €7,404 miljoen bezit BAM de dertiende plaats. Heijmans heeft een omzet van €2,318 miljoen, goed voor plek 29 en branchegenoot Ballast Nedam staat op plek 45 met een omzet van €1,296 miljoen.