Interimmer verdient meest in FS, minst bij Overheid

15 oktober 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Interim managers die geld beschouwen als de belangrijkste drijfveer kunnen het beste kiezen voor een opdracht in de financiële sector. Interimmers in het publieke domein en in de zorg worden het minst betaald. Dit blijkt uit de meest recente ‘Interim Index’ van Schaekel & Partners en Nyenrode Business Universiteit, gehouden onder meer dan 550 interim professionals en managers.
 
Op de vraag ‘Wat is uw gemiddelde uurtarief op uw huidige of meest recente opdracht?’ geven de interim managers over de hele linie aan dat het uurtarief uitkomt op rond de €125 exclusief BTW. Het meeste verdienen interimmers bij banken, verzekeraars en overige financiële instellingen – daar ontvangen ze gemiddeld €150 per uur. Respondenten uit de overheid hebben het laagste gemiddelde uurtarief ten opzichte van de andere sectoren, namelijk €108. Ook de zorg scoort relatief laag, met een uurtarief van net boven de €110.
 
Schaekel & Partners - Uurtarief Interim Manager 1
 
De onderzoekers keken ook naar de tarieven per type interim rol. Daaruit komt naar voren dat Algemeen Managers het meest krijgen voor hun diensten. De gemiddelde uurtarieven voor de overige onderzochte rollen liggen allemaal op rond de €120.
 
Schaekel & Partners - Uurtarief Interim Manager 2

Verwachtingen

Over de verwachtingen voor de komende periode lopen de meningen van de ondervraagde interim managers uiteen. De meerderheid (60%) verwacht dat het tarief gelijk zal blijven. 26% verwacht dat het uurtarief zal dalen tegenover 14% die een stijging verwacht. Respondenten uit de sector Utilities, Telecom en OV zijn het meest optimistisch op dit vlak.
 
Schaekel & Partners - Tariefsontwikkeling Interim

Gerelateerde berichten:

- Interimmanagement uitgaven ministeries gehalveerd
- BoerCroon interimmer Rinus van Riel in bestuur ADRZ
- Omstreden interimmer Raimond Nicodem weg bij Humanitas DMH
- Duitse interim manager beter af met uurtarief van 115 euro