Patrick Ruijs benoemd tot Managing Partner van VODW

06 maart 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

VODW heeft Patrick Ruijs (1970) benoemd tot Managing Partner. De ervaren adviseur is sinds 1997 in dienst bij VODW en sinds 2003 partner. Zijn voornaamste taak wordt om de marktpositie van VODW binnen de Nederlandse adviesbranche verder uit te bouwen.
 
Het adviesbureau uit Leusden heeft circa 100 medewerkers, onder wie acht partners. Daarnaast heeft het beschikking tot een uitgebreide pool van aangesloten interim marketing professionals. VODW is gespecialiseerd in strategie en marketing vraagstukken op het gebied van o.a. customer intelligence, innovatie, digital, multi-channel en sales. In 2011 werd het door zakenblad Management Team verkozen tot het beste marketingadviesbureau van Nederland.

Nieuw bestuursmodel
De bevoegdheden van Patrick Ruijs verschillen met die van zijn voorgangers. Zo heeft VODW voor het eerst in haar 30-jarig bestaan de dagelijkse bureauleiding ondergebracht in handen van één managing partner. Doel van de wijziging van het bestuursmodel is om een “sterker gezicht te creëren in de markt” en “meer snelheid en focus te brengen in de verdere ontwikkeling van het adviesbureau”, aldus VODW in een persbericht.
 
“VODW is na dertig jaar een kerngezond bedrijf met een unieke positie en reputatie. Wij zien veel kansen en groeimogelijkheden in een dynamische advies- en interimmarkt. Met deze bestuurswijziging kunnen we onze krachten nog beter inzetten, verder professionaliseren en ons externe profiel versterken” zegt de kersverse topman.
 
Over Patrick Ruijs
Na zijn studie Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen startte Patrick Ruijs zijn loopbaan bij KPN. In 1997 maakte hij de overstap naar VODW. In 2003 werd Ruijs benoemd tot partner. Naast zijn verantwoordelijkheden binnen VODW is hij ook kerndocent van de Masterclass Multichannel Management aan de Nijenrode University en juryvoorzitter van de Dutch Marketing Thesis Awards, de jaarlijkse prijs voor de beste academische marketingscriptie.