Opleidingsinstituut Sioo benoemt Rob Blomme tot rector

24 juni 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Opleidingsinstituut Sioo heeft Robert Jan (Rob) Blomme benoemd tot rector.

Rob Blomme is momenteel hoogleraar Management en Organisatie aan de Open Universiteit en hoogleraar Organisatiegedrag aan Nyenrode Business Universiteit. Per 1 september maakt hij de overstap naar Sioo, waar hij Jesse Segers op volgt.

Blomme specialiseert zich in het gedrag van mensen binnen organisaties vanuit psychologisch, sociologisch en institutioneel perspectief. Hij heeft binnen dit domein veel wetenschappelijke en professionele artikelen, boekhoofdstukken en boeken gepubliceerd.

Opleidingsinstituut Sioo benoemt Rob Blomme tot rector

“Wij zijn erg blij Rob te mogen verwelkomen in ons team in de rol van rector en bestuurder”, aldus Sioo over de benoeming. “Hij brengt veel ervaring, expertise en kunde in bij Sioo. Ten aanzien van vakgebieden van Sioo, maar ook met betrekking tot de doorontwikkeling en het vernieuwen van een opleidingsaanbod en het doceren en adviseren in de praktijk.”

Blomme begon zijn loopbaan bij KPN en Volker Wessels, waar hij verschillende advies- en managementfuncties bekleedde.

Sinds 2000 is hij verbonden aan Nyenrode, waar hij onder meer actief was als Decaan van Onderwijs, directeur van het Center for Leadership and Management Development en als directeur van de Onderzoeksschool.

Blomme is gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht op het gebied van Sociale Wetenschappen. Daarnaast heeft hij een master in Business Administration (Open Universiteit), een master in Industrial Management (University of Hertfordshire), een master in Learning and Development (Tilburg University) en een bachelor in Electrical Engineering (Fontys University of Applied Sciences).

Bij Sioo wordt Blomme verantwoordelijk voor de strategische koers van het opleidingsinstituut.

Sioo is een van ‘s lands bekendste opleiders op het gebied van organisatiekunde. Het bedrijf biedt opleidingen, workshops en masterclasses, en levert ook incompanytrajecten aan organisaties. De adviestak van Sioo helpt opdrachtgevers bij thema’s als organisatie- en veranderkunde, leiderschap en leren en ontwikkelen.