HillFive verwelkomt ervaren leider en verbeteraar Martin Arends

31 mei 2026 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

HillFive heeft het team uitgebreid met Martin Arends, een ervaren interim-CxO, consultant en coach met een passie voor continu verbeteren.

Arends is al bijna 20 jaar actief als continu verbeteraar. Van zijn allereerste uitdaging als projectmanager van de implementatie van Lean Six Sigma op Schiphol Airport tot aan nu, loopt continu verbeteren als een rode draad door zijn loopbaan.

Hij was betrokken bij verschillende verbetertrajecten in sectoren variërend van productie, verzekeringswezen en gezondheidszorg tot technologie, food en overheid.

HillFive verwelkomt ervaren leider en verbeteraar Martin Arends

Centraal in Arends’ aanpak staat het besef dat verbeteren altijd een technische en een sociale kant heeft. Naast het helpen organiseren van de juiste processen en systemen, betrekt hij ook de sociale ontwikkeling van mens en organisatie als een essentieel onderdeel in de verbeterreis.

“Bewustmaking van de rol die je als leider, manager en medewerker leert te vervullen is essentieel”, geeft hij aan.

In dat kader heeft Arends naast individuele coaching ook meerdere directies en directieleden intensief begeleid om beter samen te leren werken en hun organisaties procesgericht door te ontwikkelen. “Hierdoor ontstond er ruimte en tegelijkertijd helderheid over de eigen en gezamenlijke opgave”, legt hij uit.

De afgelopen zeven jaar richtte Arends zich als Director bij Blom Consultancy met name op continu verbeteren binnen de productiesector. Hij droeg bij aan de ontwikkeling van het team en projecten bij belangrijke klanten in onder meer de chemie, food, machinebouw, metaal, gezondheidszorg en hightech. Ook was hij trainer voor het Shingo Instituut.

Eerder werkte Arends voor diverse andere adviesbureaus, waaronder House of Performance, PwC, Conclusion Consulting en Celerant Consulting. Gedurende zijn dertigjarige loopbaan deed hij naast continu verbeteren expertise op in onderwerpen als strategieontwikkeling, verandermanagement, risicomanagement, duurzaamheid en technologie.

Zijn jarenlange ervaring neemt Arends nu mee naar HillFive, een adviesbureau in de energie- en industriesector. “Ik kijk ernaar uit om samen met mijn nieuwe collega’s aan uitdagende opdrachten te werken en mijn kennis en ervaring te kunnen delen”, laat hij weten.

Het bureau trok hem onder meer aan vanwege zijn “frisse, ondernemende openheid”, en omdat Arends’ manier van werken goed past bij de visie die HillFive heeft op verandering.

HillFive is gevestigd in Zeist en bestaat uit een team van ruim 20 consultants en stafleden.