Workday werkt met Accenture aan finance-systeem doorontwikkeling

27 september 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Workday heeft een innovatieprogramma gelanceerd waarmee het zijn oplossingen voor finance-afdelingen naar een hoger niveau wil tillen. Accenture is aan boord gehaald als co-innovatie- en kennispartner.

Wereldwijd maken meer dan 10.000 organisaties – van multinationals tot middelgrote bedrijven in uiteenlopende sectoren – gebruik van de cloudoplossingen van Workday. Deze richten zich vooral op twee domeinen: finance en human resources. Samen met Accenture werkt Workday de komende jaren aan het verder doorontwikkelen van de Financial Management-module.

“We erkennen de behoefte aan intelligente oplossingen waarmee de CFO door veranderende zakelijke omgevingen kan navigeren en een bijdrage kan leveren aan groei”, aldus Matthew Brandt, Senior Vice President bij Workday. “Dit initiatief met Accenture combineert de kracht van Workday met de diepgaande branche-expertise van Accenture om de cloudtransformaties van onze klanten te helpen versnellen.”

Workday werkt met Accenture aan finance-systeem doorontwikkeling

Workday en Accenture gaan in eerste instantie werken aan negen proposities voor drie sectoren.

Voor bedrijven in de software- en technologie-industrie worden nieuwe applicaties ontwikkeld op het gebied van facturering (inclusief abonnements- en verbruiksfacturering), omzetplanning en uitgavenoptimalisatie. Oplossingen omvatten quote-to-cash, financiële planning en analyse, en optimalisatie van uitgaven en cashflow.

In de retailsector richt de samenwerking zich op de thema’s planning, winkelactiviteiten en personeelsbeheer. Ook wordt gewerkt aan het verbeteren van de integratie van Workday Financial Management met andere merchandising- en voorraadoplossingen en aan het verbeteren van de rapportages die Workday levert aan retailers.

Tot slot de media-industrie. De focus ligt hier op het verder verbeteren van de functionaliteit rondom productiefinanciering, het genereren van inkomsten en contracten en het afschrijven van titels.

De keuze voor Accenture als technologie- en innovatiepartner komt niet uit de lucht vallen. De twee bedrijven werken al meer dan 15 jaar samen.