Atomeus helpt Hoya met verbeteren van het datalandschap

10 maart 2023 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Hoya heeft zijn samenwerking met Atomeus verlengd. De komende maanden gaat het IT-adviesbureau helpen met het verbeteren van het datalandschap in binnen- en buitenland.

Vanuit zijn hoofdkantoor in Amsterdam bedient Hoya zijn opdrachtgevers met hightech- en medische producten. Het bedrijf levert onder meer brillenglazen, contactlenzen, medische endoscopen, fotomaskers voor de productie van halfgeleiders, lcd-panelen, keramische botten en vulstoffen.

Als onderdeel van zijn digitale strategie wil Hoya een meer datagedreven manier van werken omarmen. Samen met consultancypartner Atomeus wordt gezorgd voor een datalandschap – infrastructuur en tools – dat die ambitie kan ondersteunen.

Atomeus helpt Hoya met verbeteren van het datalandschap

Raoul Rahimbaks, CEO van het Utrechtse consultancybureau, zegt over de opdracht: “Hoya is bezig met verschillende tools een ander datalandschap neer te zetten. Met andere teams en een andere benadering. Het gaat hierbij om zowel systeemimplementatie als procesoptimalisatie. Atomeus is gevraagd om dit te faciliteren.”

Het project wordt vanuit Nederland geleid, maar kent een internationale context, omdat ook buitenlandse vestigingen van Hoya de nieuwe werkwijze zullen integreren. Hoya heeft, zo valt te lezen op de eigen website, wereldwijd 160 kantoren en dochterondernemingen. Het is onbekend welke buitenlandse vestigingen binnen de scope van dit project vallen.

Atomeus is gespecialiseerd in het digitaliseren van bedrijfsprocessen en robotic process automation. Hoya werkt al sinds vorig jaar samen met het adviesbureau aan een ander project, en die samenwerking is naar tevredenheid verlopen. Vandaar dat Atomeus nu ook voor dit project is geselecteerd.

“We hebben meegewerkt aan een geslaagde uitrol van een eerste proof of concept over verschillende landen. We zijn verheugd dat Hoya de samenwerking met ons voortzet”, aldus Rahimbaks.