Nieuwe podcast voor ondernemers die hun bedrijf willen verkopen

23 november 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

Als ondernemer aan het overwegen om je bedrijf in de verkoop te doen? Of concreet op zoek naar tips en best practices rondom bedrijfsverkoop? Een nieuwe podcast van dealmaker Aeternus werpt licht op deze en andere zaken die van belang zijn tijdens een verkoopproces.

Jaarlijks kiezen volgens het CBS tussen de 4.000 en 5.500 ondernemers voor een verkoop van hun bedrijf. Tal van redenen kunnen hieraan ten grondslag liggen – van de wens om de onderneming met een partner/investeerder naar een volgende fase te loodsen tot het competitief blijven in een concurrerende markt of simpelweg het kunnen cashen na jaren van investeren.

Zo’n besluit is echter niet zomaar genomen. Ondernemers ondergaan doorgaans een lang (en emotioneel) proces alvorens ze de knoop doorhakken om hun onderneming (gedeeltelijk) van de hand te doen.

Nieuwe podcast voor ondernemers die hun bedrijf willen verkopen

Eenmaal daartoe besloten, wordt het er niet eenvoudiger op. Het proces van voorbereiding op een verkoop, het vinden van de juiste partner, komen tot een gemeenschappelijk overeengekomen verkoopprijs en het daadwerkelijk sluiten van de deal zijn voor veel ondernemers activiteiten waar ze nog niet eerder mee te maken kregen.

Maar wat komt er allemaal bij kijken en hoe kun je een verkoop in goede banen leiden? “Dat is precies het soort vraagstukken dat we in onze dagelijkse praktijk meemaken”, zegt Jacques Jetten, oprichter van Aeternus. “Met de nieuwe podcast ‘M&A Deal Stories’ geven we experts uit het vak en ondernemers met verkoopervaring een podium, met als doel om ondernemers de kans te geven om te leren van ervaringen en valkuilen.”

In de podcast gaat BNR Nieuwsradio-presentator Tom Jessen samen met een roulerende groep van Aetenus-dealmakers in gesprek over allerlei prangende verkoopthema’s. Voor seizoen 1 staan 8 podcasts gepland, waarvan de eerste 3 inmiddels te beluisteren zijn op Spotify.

De allereerste aflevering gaat in op wat het beste moment is om een bedrijf te verkopen, en welke afwegingen hiervoor gemaakt kunnen worden. Aflevering 2 richt zich op de koper: wanneer is er sprake van een goede match met de verkoper? Aflevering 3 gaat in op een mogelijk huwelijk met private equity – voor veel ondernemers niet het eerste waar ze aan denken, maar wel een partij die opvallend veel waarde kan brengen.

Met een team van rond de 35 adviseurs is Aeternus een van de grotere gespecialiseerde M&A-bureaus van ons land.